Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

Vučić: Nas nitko ništa nije pitao kada su puštali Šešelja

Aleksandar Vučić
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
25.11.2014.
u 19:28

Mi nikoga nismo niti ćemo ugrožavati, samo ćemo čuvati svoju slobodu, rekao je Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas kako Srbiju "nitko ništa nije pitao" kada je Vojislav Šešelj pušten iz Haaškog tribunala te da Beograd želi stabilnost u regiji, a ne rast napetosti, javljaju mediji u Srbiji.

– Oni su donijeli odluku o tome hoće li pustiti Šešelja, donijeli su odluku o tome kada ga puštaju, nas nitko ništa nije niti pitao, niti konzultirao, niti nam bilo što rekao. Od nas nisu ništa ni tražili, ono nešto malo što su tražili, mi smo učinili, ni u što se nismo miješali – tvrdi Vučić i zato je "nelogično sada optuživati Srbiju zbog Šešeljeve retorike nakon što je pušten na privremenu slobodu iz Haaškog tribunala i vratio se političkom djelovanju u Beogradu. Dodao je kako je Srbija "faktor stabilnosti i nikoga ne vrijeđa i ne izaziva, za razliku od nekih koji gledaju preko plota".

–  Što se nas tiče, neka oni rade svoj posao, mi nikoga nismo niti ćemo ugrožavati, samo ćemo čuvati svoju slobodu, svoja prava. Uvjeren sam da je gospodarstvo budućnost Srbije, na tome radimo i dalje ćemo biti faktor stabilnosti u regiji – zaključio je Vučić.

>> Haag objavio tajni aneks sa četiri uvjeta za Šešelja. Je li ih on već prekršio?

>> Pročitajte tekst Deklaracije o puštanju Vojislava Šešelja na slobodu

Komentara 18

TA
takitako
20:20 25.11.2014.

eeeeeeeee, sami ste krivi, eto vam ga sada, svi ste mu u debelom crijevu,i ti i nikolic i dacic i svi koji ste mu bili kumovi i zaklinjali mu se , a ti si mu jos nosio gajbe piva, sjecas li se...tko vam je kriv ,sami ste mislili da ako ste skinuli rukavice,i mjenjali opange,da ste postali imuni od njega, pa do juce ste se zaklinanjali u tu ideologiju..vas prcedent je jos uvjek pod tom zakletvom...eto vam ga sada, ne treba vam ogledalo da bi ste znali kakvi ste , ali pamet zelim drugima ,novoim generacijama ,da ne bi i oni nosili vama gajbe piva, jer povijest nam pokazuje da vi samo mjesta zamenjujeteali cud je jos uvjek prisutan

Avatar BeoGrad
BeoGrad
02:22 26.11.2014.

Divim se visokoumnim diskusijama prijatelja iz Hrvatske. Za razliku od srpskih, na ovom portalu sve intelektualci. Prosto divta čitati te komentare. Gotovo da me sramota, da sa svojim skromnim znanjem neku i dodam. Samo napred - u nove pobede.

Avatar Maryo
Maryo
21:46 25.11.2014.

Nije ga Haag trebao puštat - svejedno, iako je bolestan, morali su ga držati u pritvoru do oslobađajuće presude. A u tom zatvoru u Scheveningenu postoji neki stacionar, neka bolnica... mogao se tamo liječit. Haag je trošak bespotrebni svih nasas građana EU i stoga ga treba zatvorit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije