Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SABOR OBJAVIO

Pročitajte tekst Deklaracije o puštanju Vojislava Šešelja na slobodu

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
25.11.2014.
u 17:41

U dokumentu se navodi kako Sabor poziva Haaški sud da opozove svoju odluku

Sabor je danas objavio tekst Deklaracije u svezi odluke Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o privremenom puštanju optuženika Vojislava Šešelja na slobodu. Deklaraciju su usuglasili saborski klubovi te će je uputiti predsjedniku Sabora Josipu Leki da je uvrsti na dnevni red Sabora.

U dokumentu se, između ostalog, navodi kako Sabor izražava duboko nezadovoljstvo Šešeljevim puštanjem na slobodu, poziva Haaški sud da opozove svoju odluku te poziva Vijeće sigurnosti UN-a da žurno raspravi o djelovanju Haaškog suda kako se ne bi narušilo povjerenje u međunarodne institucije.

Tekst deklaracije pročitajte ovdje:

 

>> 'Blokirat ćemo srpske pregovore s EU ako ne procesuiraju ratne zločine'

>> Vojislav Šešelj: Hrvati su se zaletjeli 'kao som na durdubak'

Komentara 29

PA
pacoje
18:23 25.11.2014.

netko normalan ,u srbiji naravno mora da posalje haskom sudu pismo..i da im kaze sljedece: dragi necasni sude znamo kako vam je, ali je on upropastio i nas.to sto je nekulturan, i sto psuje i voli da laze,obmanjuje i vredja na to smo mi i navikli,zato smo i bolesni,jer nas je on vodio, a vi ga imate samo 11 god...vi ne morate da ga ispitate toliko dugo,on je lazov,nekulturan,fantazira,izmislja,bolestan psihicki i fizicki, ima nesto u sebi zvano seseljstvo u debelo i tanko crijevo..vi dragi necasni sude kojeg maramo zbog ulaska u eu postovati,dakle vi ne morate da se snjim toliko mucite, zatvorite ga dok se izljeci u nekom zatvoru uz jaku ventilaciju poput alkatraza ali za bolesne, a kada se izljeci dozivotno ga vaspitajte...drzite ga sto dalje od srbije, bolestan je i zao. ..vi ga ne mozete trpjeti, a ni mi..ako nece nitko snjim u zatvoru zajedno,drzte ga u samici..ali uz pojacanu ventilaciju

MX
Mister X
18:23 25.11.2014.

Toliko da se uvjerite javno """"Deklaracijom""" o neovisnom hrvatskom pravosuđa i da vjerujete Kosorica nije dala uhititi Dr. Ivu Sanadera.... Čijih 5 miliona eura mita "dokaza-krivice" čekamo več koliko jednu 2 ili 3godine ? Demokratska politika nastoji pokušava da djeluje djeluje javno direktno bez problema i to čak i na međunarodni sud . Sad čemo vidjeti dali je sud tako podložan da radi po uputama politike sa Balkana ili samo po uputama neke druge velike države koja mu narđuje kako suditi i koga pustiti nakon 7 a koga nakon 12 godina ili koga opet uhititi. ? Toliko o slobodi pravosuđa ! Jel da to nije uobičajena praksa dali bi se sada naši političari javno otvoreno delkarirali u močnije pametnije i sposobnije od Haga ?. Dolkazujemo li ovim činom sa puno potpisa kao nekada potpisi generala a potom svi smireni umirovljeni jel se utječu na "neovisno-pravosuđe" ? . Redovni vlastiti zakonski put koji su napravili za građane ne poštivaju ignoriraju ! jednostavno podnjeti tužbu zaklevetanje ili govor Srbina koji nije po ukusu i osječajima Hrvta te tvrdi da nas nevoli i mrzi. U odnosu na druge preostale Srbe ...

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:11 25.11.2014.

Vojislava je pustila EU, samo zato da zaustavi i uspori Srbiju prema EU i da pokažu još jednom da postoji i dalje velikosrpska ideologija..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije