Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četnički vojvoda

Vojislav Šešelj: Ne odustajemo od ideje Velike Srbije

Vojislav Šešelj
Foto: Reuters/PIXSELL
13.11.2014.
u 13:57

Ideja Velike Srbije ostaje ideja vodilja Srpske radikalne stranke, a ja se neću dobrovoljno vratiti u Haag, poručio je danas Šešelj

Kako je i najavio, odmah nakon povratka u Beograd haaški optuženik i vođa srbijanskih radikala Vojislav Šešelj počeo se baviti politikom.

– Ideja Velike Srbije ostaje ideja vodilja Srpske radikalne stranke, a ja se neću dobrovoljno vratiti u Haag – poručio Šešelj na današnjoj konferenciji za novinare. Šešelj je rekao da će se još vidjeti tko su zaista patriotske snage u Srbiji.

Đinđićeva smrt

– Pozivam sve koji su otišli da se vrate u stranku, dobrodošli su svi osim onih koji su otimali mandate SRS i ogrezli u kriminalu. Od ideje Velike Srbije ne odustajemo jer to je smisao SRS-a, istaknuo je Šešelj dodajući da će ideju provoditi svim miroljubljivim sredstvima.

Šešelj je istaknuo i da se ''ne kaje se što se radovao Đinđićevoj smrti''.

– Srpski narod oslobodio se mafijaša i izdajnika. Zašto bih se sada zbog toga kajao. Ja sam saslušan zbog izjava oko krvoprolića, ali nisam slutio to što se Zoranu Đinđiću dogodilo. Očekivao sam da će biti više krvoprolića i dobro je što ga nije bilo – rekao je Šešelj.

– Situacija u zemlji je teška, a eventualni ulazak Srbije u EU bio bi propast jer za "nas tamo nema mjesta", poručio je Šešelj koji se nakon nepunih 12 godina vratio u Srbiju iz sheveningenskog pritvora zbog bolesti. Naime, on je tijekom pritvora obolio od raka debelog crijeva koji je metastazirao. Govoreći o svom zdravstvenom stanju, Šešelj je rekao da ima dvije metastaze na jetri koje se mogu operirati.

Dvije metastaze

– Znate li kako zovem te dvije metastaze – Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić – našalio se četnički vojvoda.

Prema svim očekivanjima, Šešelj će se nastaviti baviti politikom, pri čemu će najveće napore uložiti na destabilizaciju Srpske napredne stranke čiji je predsjednik Aleksandar Vučić, inače premijer Srbije. Upravo je Vučić, zajedno s aktualnim predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, bio jedan od najbližih suradnika Šešelja u SRS.

Nakon njegova uhićenja i privođenja u Haag, Vučić i Nikolić jedno vrijeme vodili su stranku da bi nekoliko godina poslije odlučili osnovati SNS koji je danas najjača politička opcija u Srbiji. Politički analitičari smatraju da Šešelj i radikali više nemaju snage za stvaranje bilo kakvih većih problema te da gotovo ničim ne mogu ugroziti Vladu, Vučića i Nikolića. Uostalom, SRS nije više ni parlamentarna stranka. Međutim, podsjećaju i da je Šešelj osoba koja jako mnogo zna o politici i događanjima u Srbiji 90-ih godina.

>>'Ako su optuženi za ratne zločine nedostupni, sudit ćemo im u odsutnosti'

>>Šešelj: Dugo je trajalo, ali rasturio sam Haaški sud!

Komentara 142

HR
hrfila78
14:19 13.11.2014.

i ja ne odustajem od ideje da dobijem euro jackpot 😂

CH
chemica
14:15 13.11.2014.

"To" je vladalo Srbijom...I neka je najviše stradala od svih zemalja propale Jugoslavije. Po zasluzi. Kako da glasam za ovakvu ljudsku karikaturu...Kakvim me to mlijekom morala napajati majka pa da budem takav bijednik pa da me impresionira fufljavi Šešelj...Još da idem poginuti za njegove redikulozne ideje...Lobotomija je jedina terapija. Ili metak u potiljak. Nema normalnog života s takvom "braćom" u susjedstvu. "Berlinski zid" na Drini bi taman dostajao. Znam Zagrepčane koji tulumare po Beogradu. Nije mi jasno kako se možeš opustiti u blizini "šešeljevaca", u državi kojom vladaju "šešeljevci". Dobro, bivši, ali ne možeš biti bivši čuvar u Aušvicu pa da se na trepavice postaviš. Ostaješ zločinac do smrti. Tako je i sa četničkim vojvodama i pristalicama ideje o "vevikoj svbiji". Ni NATO bombe od njih nisu uspjele napraviti normalna ljudska bića.

SR
sta_reci
14:11 13.11.2014.

Ovo je zastrasujuce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije