Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA ZA MOSUL

Dramatična poruka vođe Islamske države: Udarite na domove svih koji napadaju naš kalifat!

Abu Bakr al-Baghdadi
Foto: Screenshot Youtube
1/3
03.11.2016.
u 19:54

Analitičari naglašavaju da Al-Baghdadi audiosnimkom želi pokazati da je živ i time podići moral svojim borcima na bojištima

Nemojte bježati iz Mosula jer je časno držanje položaja tisuću puta bolje od sramotnog povlačenja. Sigurno ćemo pobijediti neprijatelje i bogohulnike, poručio je kalif Abu Bakr al-Baghdadi borcima terorističke Islamske države koji se nalaze u Mosulu.

U 32 minute audiosnimke kalifova obraćanja prvi put nakon godinu dana, objavljene na ISIL-ovu portalu Al-Furqan, Al-Baghdadi pozvao je svoje pristaše da se osvete nevjernicima i izdajnicima koji napadaju kalifat i muslimane.

– Napadajte Tursku koja je sklopila savez s ateistima i destabilizirajte njezinu sigurnost. Stavite je na listu meta. Smatrajte svakog turskog vojnika nevjernikom čija krv vrijedi kao krv psa. Turci su postali braća sotone i treba im se osvetiti.

Naši samoubojice pretvorit će nevjernicima dan u noć. Uništit ćemo njihove domove i poteći će rijeke nevjerničke krvi. Alahovi neprijatelji židovi, kršćani, ateisti, šijiti i otpadnici od vjere, kao i cijeli svijet nevjernika, fokusirali su svoje medije, novac, oružje i vojsku na borbu protiv muslimana i džihadista koji su u području Mosula stvorili bazu islama i minarete pod kalifatom i za to trebaju platiti.

Morate biti kao jedan, ujedinjeni u svojoj borbi protiv neprijatelja. Trebate širiti Alahovu riječ svijetom – poručio je Al-Baghdadi i prvi put javno pozvao na napad na Saudijsku Arabiju iako njegov pokret širi istu selefijsko-vehabijsku ideologiju kakvu propagira i ta zemlja i premda upravo bogati Saudijci ponajviše financiraju ISIL.

– Saudijska Arabija skrenula je s puta islama i prodala se Alahovim neprijateljima. Nemojte se ustručavati napadati njihove policajce i sigurnosne snage, državne dužnosnike, kraljevsku obitelj, novinare i pisce, sve one koji podržavaju kraljevsku nevjerničku obitelj – naglasio je Al-Baghdadi pozvavši svoje borce da se obračunaju s pripadnicima sirijske opozicije jer, kako je rekao, oni su također izdajnici koji su preko noći okrenuli svoje puške protiv džihadista.

Analitičari su uvjereni da obraćanjem borcima i pristašama Al-Baghdadi želi pokazati da je još živ i pokušava time podići moral svojim borcima opkoljenim u Mosulu svjestan da će gubitak toga grada, najvećeg uporišta džihadista, biti odlučujući ne samo za njegovu sudbinu nego i za sudbinu samoproglašenog kalifata.

Nakon Mosula uslijedit će velika ofenziva na glavni grad kalifata Raku, što će biti kraj te krvoločne države     

>> Putin džihadistima: Ako do petka ne odete iz Alepa, gotovi ste!

Komentara 7

Avatar superhik74
superhik74
18:15 03.11.2016.

Pravog imena Simon Elliot vec sklonjen na sigurno u Izraelu, porucuje praznoglavcima ispranoga mozga : "Ubijajte se medjusobno vi muslimani, to je dobro za nas cioniste."

TH
than
00:02 04.11.2016.

Evo neka navrati do mene osobno.... Salju ljude u smrt i pametuju. Isti su kao Hitler. Ajmo malo na bojisnicu drugovi i pokazite da ste musko, a ne druge slati u smrt .... Eto i vas kao kobajagi cekaju gore neke djevice....

CE
centirion
00:40 04.11.2016.

Bili su junaci kad su ubijali nevine a sad stislo oko gu*ice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije