Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dok je vozio bicikl

Uhitili terorista koji je planirao napasti zatvor

lisice
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
05.01.2015.
u 07:52

Christodoulos Xiros je pripadnik pokreta ''17. studeni'' koji je zbog prijašnjih aktivnosti, koje uključuju ubojstva 23 istaknuta grčka političara i biznismena između 1975. i 2000., osuđen na šest doživotnih kazni

Grčke vlasti privele su u nedjelju terorista Christodoulos Xiros koji je, javlja ABC News, planirao napasti strogo čuvan zatvor Korydallos. Policija ga je uhitila dok je u predgrađu Atene vozio bicikl. U njegovom stanu pronađeno je osam kalašnjikova, raketne granate i nekoliko kilograma eksploziva.

Riječ je o teroristu koji nije nepoznat grčkim vlastima, ističe AP. Naime, Xiros je pripadnik pokreta ''17. studeni'' koji je zbog prijašnjih aktivnosti, koje uključuju ubojstva 23 istaknuta grčka političara i biznismena između 1975. i 2000., osuđen na šest doživotnih kazni. U siječnju 2013. pušten je na devet dana iz zatvora, no u njega se nikada nije vratio.

>>Atentator koji je pucao na papu Ivana Pavla II donio cvijeće na njegov grob

>>Terorist za napad 11. rujna i atentat na Clintone optužio Saudijsku Arabiju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije