Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan kad je preminuo papa

Tisuće molile na Trgu sv. Petra i čekale vijest koju ne žele čuti

vatikan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
27.04.2014.
u 11:00

- Još i sad se naježim, kao da čujem "papa se u 21:37 vratio kući Oca svog...", kaže fotoreporter Pixsella Patrik Macek.

Toga 2. travnja 2005. katolici diljem svijeta ostali su u velikoj tuzi jer preminuo je omiljeni papa Ivan Pavao II. Nešto prije službene objave te vijesti tisuće vjernika i štovatelja pape Wojtyle spontano su se okupili na vatikanskom Trgu sv. Petra te molili i čekali na objavu onog što ne žele čuti.

Ove fotografije na najbolji način dočaravaju raspoloženje koje je vladalo, a Patrik Macek, fotoreporter Pixsella, tvrdi kako mu je to bio jedan od najemotivnijih događaja koje je radio.

- Još i sad se naježim, kao da čujem "papa se u 21:37 vratio kući Oca svog...", kaže Macek.

>>Povijesni dan za Crkvu. Ivan XXIII. i Ivan Pavao II. proglašeni svecima!

>>Papa Ivan Pavao II. odigrao je presudnu ulogu u slomu komunizma

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentara 4

DE
Dejan1000
11:02 27.04.2014.

Ne razumijem zasto sada u 2014 prikazujete te slike.

AD
adrian
17:41 27.04.2014.

HR bog mars: Ako vjerujes u Uskrsnuce ne znaci da ne moras tugovati za osobom koja ce ti na neki odredjen nacin nedostajati na ovom svijetu. Ne mijesaj dva razlicita pojma.

HR
HRVATSKIBOGMARS
11:37 27.04.2014.

Vjernik se treba radovati kada netko ode sa ovog svijeta jer taj odlazi k Njemu. A ne plakati. Jer upitno je onda koliko vjerujemo u uskrsnuće i život vječni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije