Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI SAVJETNIK TVRDI

Putin želi vratiti Finsku i Baltik pod rusko okrilje!

putin
Foto: Reuters/DPA/PIXSELL
1/6
30.03.2014.
u 14:40

Bivši Putinov savjetnik Andrej Iljarionov tvrdi da je Putin na misiji 'povijesne pravde' i da želi povratiti slavu Ruskog carstva iz vremena Nikolaja II., te SSSR-a pod Staljinom.

"Nakon što je aneksirao Krim i nagomilao vojsku uz ukrajinsku granicu, Vladimir Putin neće stati s proširenjem Rusije sve dok ne 'pokori' Bjelorusiju, baltičke zemlje i Finsku!" - izjavio je za švedske medije bivši bliski Putinov savjetnik Andrej Iljarionov.

Iljarionov tvrdi da je Putin na misiji 'povijesne pravde' i na putu da vrati slavu Ruskog carstva iz vremena Nikolaja II., te SSSR-a pod Staljinom.

Bivši Putinov savjetnik predviđa da bi ruski predsjednik mogao osporavati priznavanje neovisnosti Finske koje datira još 1917. kada se Rusko carstvo povlačilo iz Prvog svjetskog rata.

"Dijelovi Gruzije, Ukrajine, Bjelorusije, zemlje Baltika i Finska su države za koje Putin drži da ima pravo vlasništva", tvrdi Iljarionov.

On kritizira i zapadne sile, ističući "lideri Zapada kao da su posve zaboravili da postoje neki koji žele osvojiti druge zemlje. Možda on neće to odmah ići ostvarivati, ali ima to na svojoj agendi".

Finska je u posljednje vrijeme pojačala nadzor nad Baltičkim morem. Finska je 108 godina bila dio Ruskog carstva kao autonomna pokrajina.

Komentara 185

ST
stomugromova
15:29 30.03.2014.

Vlado je bacio oko i na osvajanje Saturna i Jupitera,ali zasad to još taji.

ST
stomugromova
16:50 30.03.2014.

Sloboda medija na zapadu je na razini Sovjetskog saveza.Nekad je bilo 88 novinskih agencija,a sad ih ima 6 i sve su pod kontrolom Rothschilda i društva.Tako oni nama šire svoju propagandu sa iskrivljenim i falsificiranim informacijama.Sve po Protokolima Sionskih Mudraca.

ST
stomugromova
16:41 30.03.2014.

Za sve ljubitelje neoliberalnog fašizma i doživotnog dužničkog ropstva iz kojeg nema izlaza,kao i čipiranja i špijuniranja te gubitka bilo kakve privatnosti:----------------------- Pozivam sve euroskeptične stranke u Europi da se ujedine u obranu nacionalnih država, povratka demokracije, suvereniteta naroda ii nacionalnog identiteta, pozvala je čelnica francuske desnice i Nacionalne fronte (Front National) Marine Le Pen. Nakon dobrih rezultata ostvarenih u prvom krugu na lokalnim izborima u Francuskoj, gdje je u nedjelju bilo pozvano na birališta 42 milijuna birača, Marine Le Pen priželjkuje ujedinjenje svih euroskeptika uoči europskih parlamentarnih izbora koji će se održati 25. svibnja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije