Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA?

Putin novom američkom predsjedniku poslao pismo. Trump: Njegove su misli tako ispravne

Trump Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
23.12.2016.
u 19:28

Odnosi između Washingtona i Moskve su trenutno najgori od kraja Hladnog rata

Ruski predsjednik Vladimir Putin, u pismu novoizabranom američkom predsjedniku Donaldu Trumpu poslanom ovaj mjesec, zatražio je bilateralnu suradnju i "novu razinu" američko-ruskih odnosa, prema kopiji pisma koje je objavio Trumpov tim u petak, javljaju agencije.

"Nadam se da ... ćemo moći - djelujući na konstruktivan i pragmatičan način - poduzeti stvarne korake kako bismo obnovili okvir bilateralne suradnje u različitim područjima  kao i podigli suradnju na međunarodnoj sceni na kvalitativno novu razinu", napisao je Putin u pismu 15. prosinca, prema Trumpovu tranzicijskome timu, navodi Reuters.

Trump je u pratećoj izjavi uzvratio na pismo rekavši "vrlo lijepo pismo od Vladimira Putina; njegove su misli tako ispravne". 

On je kazao kako se nada da će obje zemlje moći "živjeti prema tim mislima" a ne "morati ići alternativnim putem".

Odnosi između Washingtona i Moskve su trenutno najgori od kraja Hladnog rata, a predsjednik Barack Obama je uveo sankcije Rusiji zbog njezinih intervencija u Siriji i Ukrajini, navodi agencija AFP.

Trump, koji preuzima dužnost 20. siječnja, je, međutim nekoliko puta pozvao tijekom predizborne kampanje na poboljšanje odnosa i nagovijestio kako bi mogao surađivati s Putinom u borbi protiv islamističkog ekstremizma.

>> Trump nakon Putinove objave da je ruska vojska najjača: 'Moramo osnažiti nuklearnu sposobnost

Komentara 6

Avatar Cinco
Cinco
20:14 23.12.2016.

Podrška njihovoj suradnji, ali prije svega ukrajinskom narodu.

MX
Mister X
10:01 24.12.2016.

Njegove su misli tako ispravne to cijeli normalni pošteni svijet shvaća odavno slušajući njega i slušajuči "drugu stranu" ; samo ne smiju da to tako da kažu u sistemu gdje moraju svi da "lažu" !

Avatar Sidewinder
Sidewinder
10:14 24.12.2016.

Sve to samo kako bi se ukinule sankcije (koje pojačavaju rusku ekonomiju).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije