Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRZA REAKCIJA

Trump nakon Putinove objave da je ruska vojska najjača: 'Moramo osnažiti nuklearnu sposobnost'

Trump
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
22.12.2016.
u 19:54

Trump je tijekom kampanje nuklearnu proliferaciju isticao kao "najveći problem" s kojim se svijet suočava.

Samo nekoliko sati nakon što je Vladimir Putin kazao kako Rusija mora pojačati vojni nuklearni potencijal, isto je učinio i novoizabrani američki predsjednik Donald Trump.

– Sjedinjene Države moraju znatno ojačati i proširiti svoje nuklearne mogućnosti sve dok svijet ne dođe pameti u vezi s nuklearnim bombama – objavio je Trump na Twitteru.

Trump je tijekom kampanje nuklearnu proliferaciju isticao kao "najveći problem" s kojim se svijet suočava, no rekao je da ne može isključiti mogućnost korištenja nuklearnog oružja protiv Europe, piše BBC.

– Moramo ojačati vojni potencijal strateških nuklearnih snaga, pogotovo s raketnim sustavima koji mogu pouzdano probiti bilo kakav postojeći ili eventualni obrambeni proturaketni sustav – rekao je ranije Putin na sastanku ministarstva obrane, a prenijele su ruske agencije. 

– Moramo pozorno pratiti sve promjene u ravnoteži moći i u političko-vojnoj situaciji u svijetu, pogotovo uz ruske granice, te ubrzano prilagoditi planove za neutraliziranje prijetnji našoj državi – smatra ruski predsjednik. 

Putin je također kazao: "Sa sigurnošću možemo reći da smo danas jači od bilo kojeg potencijalnog agresora."

>> Putin pozvao na jačanje nuklearnog vojnog potencijala Rusije

Komentara 8

DU
Deleted user
20:40 22.12.2016.

Samo naivni mogu pomislit da ce Rusija i Amerika zaratit i doci do otvorenog sukoba...Ovako mozda rijecima al oruzjem nikako..Pokazivat ce moc ovako nad slabijim kao i do sad....Kad im bude trebalo ratnih sukoba nace dva plemena koji jedva cekaju da zarate i to je to...I ovo sad naoruzavanje Hrvatske od Amera i Srbije od Rusije mozda vodi upravo tome...

Avatar superhik74
superhik74
20:02 22.12.2016.

Moramo nuklearnu prasinu u koju cemo svijet pretvoriti uciniti jos sitnijom s jos vecim brojem nuklearnih bombi, s obzirom da s danasnjom kolicinom cestice prasine mogu biti prekrupne, sitna nuklearna prasina je jos bolja.

MX
Mister X
21:17 22.12.2016.

Trump nakon Putinove objave da je ruska vojska najjača: 'Moramo osnažiti nuklearnu sposobnost' Bitno je da mu vjeruje ! Dok drugi-večina neznaju sa Putinom da razgovaraju ! Uvjek se drže da su pre naivni a on da je lukavi lisacsac koji je intelegentniji i želi ih prevariti ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije