Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza u Rusiji

Putin naredio ministrima: Obuzdajte rast cijena votke

Vladimir Putin
Reuters/PIXSELL
24.12.2014.
u 21:09

- Rast cijena votke dovodi do porasta konzumacije ilegalnog alkohola - objasnio je Putin.

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je od Vlade da obuzda rast cijena votke.

Na sastanku sa vladinim i regionalnim dužnosnicima rekao je da će visoke cijene votke potaknuti proizvodnju ilegalnog alkohola koji predstavlja veći rizik za zdravlje ljudi od legalno proizvedenog alkohola, piše The Globe and Mail.

Najteža kriza od 1998. godine

Rusija se suočava sa najtežom ekonomskom krizom od 1998. godine kada je država devalvirala rublju i nije mogla plaćati svoje dugove. Putin je svoju popularnost posljednjih godina uglavnom temeljio na činjenici da osigurava razvoj i stabilnost države.

- Rast cijena votke dovodi do porasta konzumacije ilegalnog alkohola - objasnio je Putin koji je poznat i po promicanju zdravog života. Prema prošlogodišnjem istraživanju četvrtina muškaraca u Rusiji umre prije pedesetih godina, a dijelom je za to zaslužna i njihova ljubav prema alkoholu odnosno votki. Od prošle godine za oko 30 posto se povisila minimalna cijena pola litre votke, koju regulira vlada. Očekuje se da će Rusija 2015. godine pasti u recesiju zbog pada cijena nafte i sankcija Zapada vezanih uz krizu u Ukrajini.

>>Ubija li kapitalizam? Ne kao votka!

>>Pijani vozač britanskoj policiji: Ja sam Putinov rođak

>>Canevel: Pjenušac koji piju Putin i Berlusconi

Komentara 13

BF
brkonja fra brkati
11:48 25.12.2014.

Hahaham,Rothschildi i Rockfelleri izdali naredbu cionističkoj bazi : " Vi morate dati sve od sebe i zauzeti se da se gojimi slome čim prije i da se uspostavi Novi Svjetski Poredak pod kontrolom globalnog ciofašizma sa sa jednom vladom i jednom valutom !

Avatar viki_nuland
viki_nuland
05:14 25.12.2014.

Putin naredio snijegu da prestane padati. Putin zaustavio rotaciju kugle zemaljske. Ajme meni druze Staljine vrati se, s nostalgijom sada gledam "stare dobre dane" ispiranja mozga, pa ovi danas na "demokratskom zapadu" su premasili cak i Staljina u svojim propagandnim tupostima.

FF
fang-fang
22:45 26.12.2014.

Rusija određuje minimalnu cijenu vodke i obuzdava rast cijene. Tekućina od strateške važnosti za funkcioniranje države. Dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije