Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvav dan u Donjecku

Ukrajinske snage potpuno kontroliraju zračnu luku, ubijeni deseci pobunjenika

Ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
27.05.2014.
u 21:30

Proruski separatisti u ponedjeljak ujutro pokušali su zauzeti zračnu luku u Donjecku na što je ukrajinska vojska reagirala napadima.

Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da nakon krvavih sukoba njihove snage potpuno kontroliraju zračnu luku u Donjecku, javlja BBC. Dodali su da su njihovi neprijatelji pretrpjeli teške gubitke, a da na njihovoj strani nitko nije stradao te da se operacije nastavljaju.

Više 30 proruskih separatista ubijeno je nakon što su u ponedjeljak rano ujutro pokušali zauzeti zračnu luku na što je ukrajinska vojska reagirala napadima.

No različiti izvori iznose različiti broj smrtno stradalih. Lokalni mrtvozornik kazao je da je vidio 37 tijela među kojima su bila i tijela od dva civila, a prema gradonačelniku Donjecka ubijeno je 40 ljudi.

Predstavnik samoproglašene ''Narodne Republike Donjeck'' kazao je da je mnogo separatista poginulo kada se kamion koji ih je prevozio u bolnicu našao pod paljbom ukrajinske vojske.

Kako prenosi RT, Denis Pušilin, predsjednik vrhovnog vijeća ''Narodne Republike Donjeck'' procijenio je da je u Donjecku ubijeno otprilike 100 ljudi. Izjavio je kako je još uvijek nemoguće pokupiti sva mrtva tijela jer snajperi pucaju na bilo koga tko im se pokuša približiti.

OESS je izvijestio da je izgubio kontakt s timom promatrača u kojem su bila četiri muškarca - turski, švicarski, estonski i danski državljani. Oni su bili na rutinskoj misiji istočno od Donjecka kada su u ponedjeljak zaustavljeni na kontrolnoj točki. Danski ministar trgovine Mogens Jensen kazao je kako se vjeruje da ih drže naoružani proruski separatisti, javlja BBC.

Porošenko obećao nastaviti s antiterorističkim operacijama

Petro Porošenko, pobjednik nedjeljnih predsjedničkih izbora, obećao je nastaviti s antiterorističkim operacijama te tvrdi da se Ukrajina neće pretvoriti u Somaliju.

– Antiteroristička operacija ne može i ne smije trajati dva ili tri mjeseca. Trebala bi trajati i trajat će satima – rekao je Porošenko, dodajući ipak kako želi pregovarati s Rusijom o okončanju krize.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je da je Moskva spremna razgovarati s Porošenkom, no naglasio je kako se vojne akcije protiv separatista moraju zaustaviti.

>> Putinova kampanja – krizna propaganda na internetu

>> Porošenko: Putina osobno poznajem, susret je u lipnju

Komentara 52

BA
bambusss
19:03 27.05.2014.

Pa nije Putin tulipan . Rekao je svima na vrijeme da nema nikakve pretenzije na ostatak Ukrajine . Uzeo je što je morao , i to je to . A sada nam je ostalo samo da sažaljevamo i prorurske i prozapadne Ukrajince .

DI
dokazano.istinito
09:56 27.05.2014.

ovo je rat, izmedju zapadno demokratkog orijentisane vecine, i proruskih snaga..srbija je na strani prorusa,tojest rusije,a zapad i naravni Hrvatska podrzava ukrajinu...slava ukrajini,i Hrvatska je prolazila put kojim ukrajina sada mora ici

Avatar superhik74
superhik74
14:40 27.05.2014.

Rat se rasplamsava, nakon toga slijedi jos veca bijeda i jad te duznicko ropstvo. Nije bitno tko je zauzeo aerodrom, bitno je da je srusena i zapaljena zgrada i da aerodrom vise ne funkcionira, a zgrada je bila nova novcataa sagradjena prije par godina za Europsko nogometno prvenstvo. Jednom kada se ludilo zaustavi trebati ce ponovno uzeti novi kredit za popraviti tu zgradu koju su sami unistili. To je i osnovni cilj bankarske mafije koja iza svega stoji: duznicko ropstvo. Posto smo mi to sve vidjeli u bivsoj Jugoslaviji zanimljivo je citati komentare ljudi koji nisu nista naucili iako danas zive u duznickom ropstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije