Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sijao smrt pa se raznio

Tko je Omar Ismail Mostefai, prvi identificirani napadač u Parizu

francuska policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
15.11.2015.
u 10:59

Brat napadača sam se predao policiji, kaže da nije imao pojma

Policija je kao jednog od napadača u Parizu identificirala Omara Ismaila Mostefaija29-godišnjaka iz sirotinjskog pariškog predgrađa Courcouronnes. Bio je jedan od trojice koji su se raznijeli nakon napada u dvorani Bataclan, a identificiran je pomoću prsta koji je pronađen u ruševinama.

Kako piše AFP, Mostefai, rođen 21. studenog 1985. godine, bio je poznat policiji, ali kao sitni kriminalac. Za takva je djela od 2004. do 2010. godine bio osuđivan osam puta, ali bez zatvorske kazne. Pariški tužitelj Francois Molins rekao je da je Mostefai 2010. bio izdvojen kao meta radikalizaciju od visoke važnosti, ali do petka i krvavih napada nije se sumnjalo da je dio terorističke mreže. Sada se istražuje je li prošle godine putovao u Siriju, kažu policijski izvori.

Policija je jučer privela njegovog oca i 34-godišnjeg brata te im pretražila dom. 

- To je ludo - rekao je brat AFP-u drhtavim glasom prije no što je priveden.

- Jučer sam bio u Parizu i vidio sam kakav je to nered bio - dodao je brat koji se sam predao policiji nakon što je čuo da je njegov mlađi brat umiješan u napade. Kaže da su prije nekoliko godina prekinuli veze, da je znao da je mladić umiješan u sitni kriminal, ali da nije ni sanjao da bi mogao biti radikaliziran. Prema posljednjim informacijama znao je da je Mostefai otišao u Alžir s obitelji i kćerkicom.

- Nazvao sam majku, čini se da ne zna ništa - rekao je brat.

Izvor blizak istrazi rekao je da je Mostefai redovito išao u džamiju u Luceu, blizu Chartresa, jugozapadno od Pariza.

>> Policija identificirala jednog od napadača, zove se Ismael Omar Mastefai. U Turskoj se raznio bombaš samoubojica, ozlijeđena su četiri policajca

>> Supruga ubijenog Hrvata apelira: A sada proslavimo Milkov život!

Komentara 37

Avatar Oberstleutnant
Oberstleutnant
12:55 15.11.2015.

najveci licemjeri su ti barbari s istoka. ovaj je vec koja po redu generacija koja zivi u francuskoj..druga? treca?? cetvrta?? licemjeri, hipokriti na najvisoj razini. svi su oni isti. od glave do pete u zapadnim brandovima, piju colu, pepsi.. sluze se thenologijom.. na grbaci su drzave u kojoj zive ili zaradjuju u istoj.. sto je manje vjerojatno.. ali ipak ima i takvih.. militantni tipovi koji se vode po nekih stotinjak redaka njihove svete knjige. oprani ozgovi, primitivizam i nasilje! u maticnim drzavama se izivljavaju nad golorukim narodom, zenama, ne prezaju niti od kamenovanja vlastite djece.. dekapitacije, zvjerstva nezamisliva zvjerstva. horde takvih se krecu prema europi, a vec su milioni na prostoru iste.. strava! strava!

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
11:45 15.11.2015.

To su ti jadni i bijedni izbjeglice koji gladni i promrzli bježe od rata s novčanikom punim eura. Svi odreda fakultetski obrazovani i pismeni - profesori, doktori, inžinjeri, a ako ne to onda žele studirati. Prosvjetliti će oni nas zatucane i nepismene konzervativce!

OL
olrajt
13:23 15.11.2015.

...samo naprijed !...hranite ih !...gasite im žeđ!....zbrinite ih na toplo!....vozite ih!...vlakom ! ...autobusom!....odjeću im dajte!.....obuću im dajte!...................za uzvrat dobiti ćemo bombu i brojiti ćemo mrtve!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije