Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanski prijedlog

Nevoljko donesena odluka - EU će Hezbollah proglasiti teroristima!

'Lebanon's Hezbollah deputy leader Sheikh Naim Kassem smiles during an interview with Reuters at his office in Beirut March 9, 2009. REUTERS/Cynthia Karam  (LEBANON POLITICS)'
Reuters/PIXSELL
22.07.2013.
u 12:30

Zbog aktivnosti Hezbollaha u Europi raste zabrinutost, a "točku na i" ove odluke stavio je samoubilački bombaški napad na autobus u Bugarskoj prošle godine u lipnju

Vlade zemalja članica Europske unije složile su se u donošenju odluke da vojno krilo libanonske militantne skupine Hezbollah proglase teroristima! Zbog njihovih aktivnosti u Europi raste zabrinutost, a "točku na i" ove odluke stavio je samoubilački bombaški napad na autobus u Bugarskoj prošle godine u lipnju, javlja Reuters. U autobusu su se nalazili izraelski turisti, a poginulo je sedam osoba, uključujući vozača i napadača.

Hezbollah je odbio bilo kakvu umiješanost u napad, no istražitelji tvrde da su baš iz redova Hezbollaha organizirali napad na turiste. Prijedlog za stavljanje ove skupine na listu terorista predložila je Velika Britanija, no ostale članice Europske unije nisu bile suglasne s tim prijedlogom jer su smatrale da će taj postupak dovesti do destabilizacije Libanona. 

Ova odluka mogla bi zakomplicirati odnose s libanonskom vladom, čiji je Hezbollah sastavni dio. 

>>'Assad nas neće pobijediti ni uz pomoć Hezbollaha i Irana'

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije