Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove prijetnje

Islamska država preuzela odgovornost za napade u Parizu

pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
14.11.2015.
u 12:15

"Strahovat ćete čak i kada idete na tržnicu"

Islamska država preuzela je odgovornost za napade u Parizu. Objavili su poruku na francuskom u kojoj ističu da je Francuska njihova top meta, te da su pažljivo birali lokacije za napad. 

ISIL je nešto ranije objavio i video bez datuma u kojemu prijeti da će napasti Francusku ako se nastavi bombardiranje njezinih boraca, objavio je Reuters.

Inozemni medijski ogranak Islamske države, Al-Hayat Media Centre, prenio je prijetnju militanta koji je pozvao francuske muslimane na napade, te preuzeo odgovornost za sinoćnje napade u Parizu.

- Sve dok bombardirate nećete živjeti u miru. Strahovat ćete čak i kada idete na tržnicu - rekao je bradati militant na arapskom u društvu drugih boraca.

U jučerašnjim napadima u Parizu prema posljednjim je informacijama poginulo 128 ljudi.

>> Sedmorica terorista su se raznijeli, još jedan ubijen. 128 poginulih na više lokacija u gradu. Hollande zatvorio granice: 'Borit ćemo se i bit ćemo nemilosrdni'

>> Novinar Le Mondea objavio snimku kaosa ispred Bataclana: Ranjen dok je pružao pomoć

>> 'Vjerujemo u toleranciju. Znamo da je naša sloboda jača od bilo koje vrsta terora'

Komentara 54

CR
crocro
11:06 14.11.2015.

Protiv pravog ali i poštenog muslimana nemam ništa. Ali postavljam pitanje: Zašto je sve što je povezano sa ubojstvima, napadima, terorizmom i svim zlom u svijetu, povezano upravo s muslimanima. Što muslimane tjera da ne žele mir i blagostanje svakom čovjeku na svijetu, što ih tjera da stvaraju nered, strah i trepet ostalim stanovnicima zamlje. Kako se miroljubivi narodi svijeta koji su napadnuti mogu obraniti i vratiti samopouzdanje i mir u svoje okružje. Neka islam živi u miru, ali ako želi rat i stvarati nemir među narodima miroljubivog svijeta, onda se taj isti svijet treba svim sredstvima suprotstaviti svim vidovima terorizma. I to ujedinjeni, odlučni i moćni. Europa je gostoljubivo pružila dom muslimanskom svijetu a upravo od muslimanskog svijeta stradava, pati i nije siguran gdje će biti slijedeći napad. Zato se Europa mora znati suprotstaviti brzo, učinkovito i superiorno.

MS
mare_split
11:15 14.11.2015.

Nisu svi muslimani teroristi, ali su svi teroristi muslimani i zato je nužnol da ih EU otjera s europskog kontinenta!

NA
Nadalinaaa
11:19 14.11.2015.

S jedne strane nas zapadni političari uvjeravaju da najžešći terorizam dolazi iz islamskih država, a s druge strane nas tjeraju da pod krinkom humanitarne krize prihvatimo islamsku invaziju na Europu. Tko je tu lud, i zbog čega izaziva ovakav kaos?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije