Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI MENADŽER U FRANCUSKOJ

Frano Šušnjara: Pariz i Beirut su, u proteklih 48h, nove epizode u povijesti ljudske gluposti

pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.11.2015.
u 15:02

No, jutro je također donijelo novi dan, odlučnost da se nećemo pokolebati, te odlučnost da se odbija živjeti u strahu unatoč napadima

Nakon Beiruta, Pariz od sinoć puni stupce novina, TV ekrana te društvenih mreža, a zbog poznatihtragičnih događaja. Poslije napada na Charlie Hebdo i slobodu govora u siječnju, sinoć je napadnut pariški stil života, zabave, glazbe i razonode koju Pariz predstavlja. 

Cijelu noć su odzvanjale sirene, sva medijska sredstva su bila uključena u tijek zbivanja te, nažalost, praćenje povećanja broja žrtava nakon napada na dvoranu Bataclan poslije ponoći. Svi su konsternirani tim napadima te gledaju kako pomoći žrtvama i njihovim obiteljima, kroz donacije krvi, moralnu potporu, potragu za najbližima. 

Imao sam sreću što sam se vratio sa službenog puta iz Firenze malo ranije, upravo namjeravajući izbjeći gužvu zbog sinoćnje utakmice Francuska - Njemačka. No, u ovakvim okolnostima nitko ne može predvidjeti  gdje će se takvo što dogoditi  jer se  može dogoditi apsolutno bilo gdje i na više mjesta, kao što smo sinoć svjedočili. Prva reakcija je jednostavna, pogled u krug od 360 stupnjeva u želji da su tvoji najbliži, obitelj, prijatelji, kolege sigurni i da im se nije ništa dogodilo. Osjećaj olakšanja nakon povratnih informacija!

Jutro je donijelo surove brojke poginulih, teško ranjenih i ozlijeđenih. Otkazana su sva sportska događanja, predstave, koncerti..... 

No, jutro je također donijelo novi dan, odlučnost da se nećemo pokolebati, te odlučnost da se odbija živjeti u strahu unatoč napadima. Pariz je jači od toga. Sa svakom ulicom dalje od tragičnih događaja, filter je postajao sve jači te se život nastavlja.

Trgovine su otvorene, parkovi su jutros bili popunjeni djecom, joggerima. Naravno, da su, nažalost, teme razgovora isključivo vezane uz sinoćnje događaje, a misli ispunjene suosjećanjima s obiteljima i najbližima onih poginulih i ozlijeđenih.

Pariz i Beirut su, u proteklih 48h, nove epizode u povijesti ljudske gluposti...

>>Novinar Le Mondea objavio snimku kaosa ispred Bataclana: Ranjen dok je pružao pomoć

Komentara 22

DU
Deleted user
15:25 14.11.2015.

Charlie se prije 15 dana zafrkavao sa Rusima i 200 mrtvih u zrakoplovnoj nesreći .Zanima me kako ce se sada sprdati moderni i šaljivi francuski novinari .

BA
barbaizamerike
15:17 14.11.2015.

ANKETA::::arapi su drugi svjet i tesko ce se uklopiti u EU i biti ce krizarski rat

BO
boris
15:41 14.11.2015.

treba što prije tužiti političare koji ne znaju i neće braniti našu granicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije