Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENIJA

Miro Cerar: Izbjeglice ćemo vraćati u Hrvatsku

Miro Cerar
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
16.09.2015.
u 18:59

Premijer Miro Cerar rekao je da će u slučaju dolaska većeg broja migranata ili izbjeglica postupati u skladu sa schengenskom uredbom

Slovenija uvodi nadzor granice s Mađarskom, a Austrija će tijekom večeri uvesti nadzor slovensko-austrijske granice, objavljeno je u Sloveniji. Slovenska vlada demantirala je teze da se Slovenija i Hrvatska dogovaraju o nenadziranom koridoru kojim bi izbjeglice mogle krenuti prema Austriji i Njemačkoj.

Slovenska ministrica unutarnjih poslova Vesna Gyorkos Žnidar kaže da o tome nije bilo govora te da su obje zemlje članice EU i takve odluke bi bile u suprotnosti s pravnim sustavom Unije.

Premijer Miro Cerar rekao je da će u slučaju dolaska većeg broja migranata ili izbjeglica postupati u skladu sa schengenskom uredbom i u skladu sa slovenskim i europskim pravom. To očito znači da će Slovenija izbjeglice, kao i u dva slučaja do sada, vraćati u Hrvatsku ako pokušaju ući u Sloveniju.

>> U pola sata u Tovarnik stiglo 15 kombija. Volonteri: Izbjeglice su dehidrirane i izmučene

>> Mađarski Humveeji s oružjem približavaju se granici, ozlijeđeno 2 djece i 20 policajaca

Komentara 212

KR
Krkimir
19:15 16.09.2015.

Zatvaraj granicu prema Srbiji POD HITNO!

CO
Cortomaltese1
19:12 16.09.2015.

Na kraju cemo mi ispasti magarci jer su Madjarska, Slovacka, Njemacka i Austrija vec zatvorili granice dok zlovenija to najavljuje dok nam srbija masovno organizirano autobusima uvali ove ekonomske migrante. A naivna siromašna mazohisticka Hrvatska im širom otvara vrata dok vlastite Hrvate gazi i tjera iz zemlje

CO
Cortomaltese1
19:10 16.09.2015.

U to uopce nisam niti sanjao da ce zlovenci to uciniti. A naša naivna vlada širom otvara vrata ekonomskim migrantima koje srbi autobusima organizirano i ciljano voze u Hrvatsku umijesto Rumunjsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije