Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatan rast

Iznenađenje na Islandu: Piratska stranka ima najveću potporu birača!

Birgitta Jonsdottir
Foto: Facebook/Birgitta Jonsdottir
19.03.2015.
u 19:02

– Ne znam zašto imamo toliku potporu. I mi smo iznenađeni – kazala je predsjednica Piratske strake Birgitta Jonsdottir

Islandska Piratska stranka u samo mjesec dana snažno je povećala svoju potporu te je sada najjača politička snaga u toj europskoj državi, piše Visir.

Prema najnovijoj anketi, Piratska stranka ima potporu 23,9 posto, dok je prošlog mjeseca bilježila 12,8 posto. Stranka nezavisnosti u mjesec dana pala je sa 25,5 na 23,4 posto.

"I mi smo iznenađeni"

– Moram biti potpuno iskrena, ne znam zašto imamo toliku potporu. I mi smo iznenađeni – kazala je predsjednica Piratske stranke Birgitta Jonsdottir.

Smatra da su građani razočarani "tradicionalnim političkim strankama" te traže alternativu u Piratskoj stranci. Prema ovoj anketi, Socijaldemokratski savez dobiva 15,5 posto, Progresivna stranka 11 posto, a Zeleni 10,8 posto.

Prvi osvojili mjesto u parlamentu

Piratske stranke osnovane su u 60 država svijeta, a bore se za slobodu interneta i razmjene informacija te izmjene pravila o autorskim pravima. Islandska "podružnica" pokreta 2013. godine bila je prva koja je osvojila mjesto u parlamentu, piše Newsweek.

>>Piratska stranka postala druga najjača politička opcija na Islandu

>>Piratska stranka ušla i u parlament njemačke pokrajine Saarland

Komentara 2

LD
lopov drpiga
19:06 19.03.2015.

ma... pustimo to... tamo je demokracija

RM
rmd3
19:42 19.03.2015.

Ovakva stranka sigurno smeta medijima kad se čude ko pura .r... stranci kojoj ljudi vjeruju ,očito samo znate kod nas promovirat lopove,politicke kriminalce po medijima i njih vracate na vlast po meni barem20% svojom svakodnevnom paznjom njih samih, dok malee stranke ni trećinu ne promovirate po medijima samo su vam lopovi i kriminalci po medijima bitno.Mediji=reklama ,iz etičkih i moralnih razloga prema pokradenim gradjanima ovakve ljude i stranke koje su nas pokrali nikad nebi promoviro po medijima,al ko vas drzi nije ni čudno da nemate obraza za takav korak demokratski napraviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije