Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Parizu

Grčki ministar financija želi sporazum za Grčku do kraja svibnja

Yanis Varoufakis
Foto: Reuters/PIXSELL
02.02.2015.
u 07:21

Yanis Varoufakis kazao je kako je novoj vladi potrebno malo vremena da objasne stav prema različitim partnerima te da će do kraja mjeseca iznijeti prijedloge za vraćanje grčkog duga

Grčki ministar financija Yanis Varoufakis sastao se jučer u Parizu s francuskim ministrom financija Michelom Sapinom i ministrom gospodarstva Emmanuelom Macronom gdje je izjavio kako želi da sporazum o financijskoj situaciji u Grčkoj bude postignut do kraja svibnja.

– Do tada nećemo tražiti nove kredite – rekao je na zajedničkoj konferenciji za medije te dodao kako im je potrebno "malo vremena da objasne stav vlade prema različitim partnerima Atene" tražeći strpljenje do kraja ovoga mjeseca kada će na stol iznijeti sve prijedloge.

Rekao je i kako namjerava što prije posjetiti Berlin i Frankfurt, sjedišta Europske centralne banke, kako bi objasnio stav nove Vlade po pitanju vraćanja grčkog duga.

– Dug je najveći problem. Sasvim je opravdano što je Atena zabrinuta zbog duga i što traže načine kako da se taj problem ublaži – rekao je francuski ministar Michael Sapin.

>> Tsipras želi novi dogovor sa Trojkom, stiže prvo u Rim i Pariz

Komentara 2

Avatar Baroudeur
Baroudeur
16:58 02.02.2015.

Ovaj Sapin je Linicev "brat" i veliki lupez!

IV
Ivan50
17:02 02.02.2015.

Je da svi jedva čekaju da vračaju dugove Grka.Kad dođe da ne bude love za penzije,administraciju i dr.molit će oni trojku da dođe natrag ili return Drahma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije