Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivša glasnogovornica Carle Del Ponte

Florence Hartmann puštena iz Haaškog pritvora, na izlasku poručila: 'I dalje ću se boriti za pravdu!'

Florence Hartmann
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/6
29.03.2016.
u 17:04

Bivšu glasnogovornicu Carle del Ponte Haaški sud je optužio za nepoštivanje suda zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog vijeća Haškog suda. U pritvoru je Hartmann bila od 24. ožujka

Nakon pet dana u pritvoru u Haaškom tribunalu Florence Hartmann, bivša glasnogovornica glavne haaške tužiteljice Carle Del Ponte, puštena je na slobodu, javlja N1.

Vijest o izlasku iz pritvora potvrdio je njezin odvjetnik Guenael Mettraux. – Ona će danas biti puštena. Upravo smo dobili odluku Suda i očekujemo da bude na slobodi za sat vremena. Njezino je zdravlje dobro. Veseli se izlasku i susretu sa svojom obitelji – rekao je Mettraux uoči njezina izlaska.

Nakon izlaska iz pritvora Hartmann je zahvalila svima koji su bili uz nju, a posebnu zahvalu uputila je udruženjima obitelji žrtava te predsjednici Udruženja "Žena – žrtva rata" Bakiri Hasečić i Šehidi Abdurahmanović iz Udruženja Pokreta "Majke enklave Srebrenica i Žepa" te poručila da će se "i dalje boriti za pravdu".

Podsjetimo, Hartmann je privedena 24. ožujka na ulazu u zgradu Haaškog tribunala uoči izricanja presude Radovanu Karadžiću za ratne zločine.

Bivšu glasnogovornicu Carle del Ponte Haaški sud je optužio za nepoštivanje suda zbog objave podataka iz tajnih odluka Žalbenog vijeća Haaškog suda u predmetu Slobodan Milošević koje je objavila u svojoj knjizi "Mir i kazna" i u članku "Prikriveni ključni dokazi o genocidu".

>>ICTY odbija ublažiti uvjete zatočenja Florence Hartmann

>>F. Hartmann, bivša glasnogovornica Carle del Ponte, bačena u samicu

Komentara 2

DU
Deleted user
16:12 29.03.2016.

nema veceg tiranina nego kada veliki sudi malima...sve mora biti u dlaku po PS-u!!

MX
Mister X
17:57 30.03.2016.

"""nepoštivanje suda""""" zbog objave podataka iz tajnih manipulativnih odluka suda Žalbenog vijeća Haaškog suda u predmetu Slobodan Milošević.. Nije ništa objavila o trovanju Miloševića u zatvoru kao to tvrde drugi izvori iz Srbije .. Te nakon x njegovih zahtijeva da da ga se pusti na lječenje van zatvora uz apsolutnu garanciju povrtka u zatvor ! Zato je dobila smo malu vickastu kaznu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije