Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskrs iza rešetaka

F. Hartmann, bivša glasnogovornica Carle del Ponte, bačena u samicu

Florence Hartmann
Foto: Borna Filić/PIXSELL
29.03.2016.
u 10:38

Nakon što je uhićena u četvrtak ispred Haaškog suda dok je pratila izricanje presude Radovanu Karadžiću, Hartmann se u telefonskom razgovoru s odvjetnikom požalila na bizarnu situaciju u kojoj “gleda Ratka Mladića kako se šeće po dvorištu i druži s ostalim pritvorenicima dok mene drže zaključanom u kavezu”.

Florence Hartmann, bivša glasnogovornica glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte i francuska novinarka koja se posvetila otkrivanju ratnih zločina, provela je uskrsne blagdane u samici pritvora Haaškog suda u Scheveningenu, uz neprekidni nadzor koji propisuje i da se svjetlo u njezinoj ćeliji ne gasi ni noću, priopćio je njezin odvjetnik Guénaël Mettraux.

Odvjetnik ju je pokušao izvući iz pritvora, u koji je bačena da odsluži zatvorsku kaznu od sedam dana, uz argument da i najgori ratni zločinci imaju pravo na privremeno puštanje nakon odslužene dvije trećine kazne, no dobio je odgovor da se javi nakon blagdana. Nakon što je uhićena u četvrtak ispred Haaškog suda dok je pratila izricanje presude Radovanu Karadžiću, Hartmann se u telefonskom razgovoru s odvjetnikom požalila na bizarnu situaciju u kojoj “gleda Ratka Mladića kako se šeće po dvorištu i druži s ostalim pritvorenicima dok mene drže zaključanom u kavezu”.

Uhićena je temeljem presude za nepoštovanje suda, izrečene 2009. nakon što je u svojoj knjizi “Mir i kazna” otkrila tajni dogovor koji je omogućio Srbiji da uskrati dokazni materijal Međunarodnom sudu pravde. 

>> Odvjetnik Florence Hartmann: 'Tražimo odgovorne da odmah prekinu taj pritvor!' 

>> Uhićena Florence Hartmann, bivša glasnogovornica Carle del Ponte

Komentara 3

FI
fileck
13:36 29.03.2016.

Pa ti sad budi hrabar, razotkrivaj urote, političke laži i kuhinje! Ako progovoriš, eto ti zatvor! To je pravi oblik današnje demokracije za zapadnjački način! ( no svugdje je isto, i na zapadu i na istoku).

NO
Norway
14:25 29.03.2016.

Sramota i za Oreskovica i predsjednicu ako se hitno ne oglase i ne zatraze pustanje na slobodu Hartmann!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije