Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vojna parada

Dačić o Oluji: Ne likujemo što su neki otkazali dolazak

'dacic'
Foto: ''
19.07.2015.
u 12:21

Dačić je za RTS rekao da je "Oluja" bila vojna akcija koja je imala užasne posljedice za srpski narod te da bi odlazak na obilježavanje Srbija tumačila kao antisrpski stav.

Srbija nije slala diplomatske note pojedinim zemljama zbog sudjelovanja u vojnoj paradi povodom obilježavanja 20. godišnjice operacije "Oluja". Ne likujemo zbog njihove odluke o otkazivanju, ali će nas uvrijediti svatko tko ode na tu proslavu, izjavio je šef srpske diplomacije Ivica Dačić, piše Blic.

Dačić je za RTS rekao da je "Oluja" bila vojna akcija koja je imala užasne posljedice za srpski narod te da bi odlazak na obilježavanje Srbija tumačila kao antisrpski stav.

Prema njegovim riječima, sve zemlje koje će poslati svoju vojsku da sudjeluju u proslavi "Oluje" time će pokazati odnos prema stradanjima srpskog naroda. 

>> Dačić prijeti: Tko ode na vojni mimohod u Zagreb, taj je protiv Srbije

>> Svađa Vučića i Kotromanovića zbog Oluje: S puškom u ruci pozivao je na ubojstva

Komentara 200

Avatar Feniks
Feniks
12:35 19.07.2015.

Neshvatljivo kako hrvatski mediji olako prenose izjave do jučer četnika ili kao u primjeru Dačića - desne Miloševićeve ruke, osobe odgovorne za masovna ubojstva na prostoru bivše države i osobe odgovorne za sve što se događalo od 1991-1995.

Avatar gusjenica
gusjenica
12:32 19.07.2015.

Ne znam kome je palo na pamet da u defileu trebaju biti vojske koje nisu učestvovale u akciji Oluja i to je bila prva pogreška. Hvaliti se sa "saveznicima" prije reda je druga dječija pogreška. A sada malo o tim "ozbiljnim" državama koje su trebale učestvovati u mimohodu. Reći da će sudjelovati, a onda odustati zbog banalnog razloga mogu samo neozbiljne vlade i točka. Ako se netko ovdje treba sramiti onda su to naši "hrabri saveznici od riječi". Moglo bi se dogoditi da oni ovako odustanu doći nam pomoći u obrani ako budemo napadnuti. Ovo ne može proći kao da se ništa nije dogodilo. Nije dovoljno reći "odkazujemo nastup" ???

MO
moslavina9954
12:34 19.07.2015.

Srbi su poraženi u ratu, nakon agresije na Hrvatsku i to je ta posljedica za srbe.Sasvim zaslužena i pravedna,ali i preblaga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije