Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hassan Nasrallah

Čelnik Hezbollaha: Nikad nismo bili prisutniji u Siriji, vodimo kritičnu bitku

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
18.10.2015.
u 15:57

Nasrallah je rekao da Izrael i ekstremisti u Siriji, poput Islamske države, imaju iste ciljeve

Čelnik Hezbollaha Hassan Nasrallah rekao je da taj libanonski šijitski pokret vodi "kritičnu i odlučujuću borbu" u Siriji, prenosi France 24. Nasrallah je, govoreći na komemoraciji jednog od istaknutih pripadnika Hezbollaha, Abu Muhammada, rekao da nikad nisu bili prisutniji u Siriji, i to kvalitativno, kvantitativno i u pogledu opreme.

Nasrallah je rekao da Izrael i ekstremisti u Siriji, poput Islamske države, imaju iste ciljeve. Rekao je da ta dva projekta, cionistički i ekstremno sunitski, žele postići isti rezultat: "uništenje naših naroda i naših društava". SAD, Izrael i druge zemlje smatraju Hezbollah terorističkom organizacijom, a za EU je terorističko njihovo vojno krilo.

A ruski RT javlja kako je u ruskim zračnim napadima u 24 sata pogođena 51 meta Islamske države u Siriji, uključujući i četiri zapovjedne postaje, šest skladišta oružja i dva podzemna bunkera. Napadi su se dogodili u guvernatima Latakija, Alep, Hama i Damask.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general Igor Konašenkov rekao je da je posebno značajna šteta koju su mlažnjaci Suhoj SU-34 nanijeli podzemnim bunkerima. Prema informacijama ruskih oružanih snaga, Islamsku državu pogađa masovno dezerterstvo na sjeveru i sjeveroistoku zemlje. U guvernatu Raka Islamske država započela je mobilizaciju svih starijih od 14 godina.

>> Uz Ruse i Irance za Assada sada ratuju i Kubanci: Ključna je bitka za Alep

>> Moskva u Siriju šalje sustav lasera koji protivnicima uništava vid

Komentara 30

MO
mojski
20:35 18.10.2015.

nasrallah je dobar, ima dobrfe veze sa sjevernom korejom i putinom

LV
leposava_vlaska
20:42 18.10.2015.

srbi sada navijaju za nasrala i za iran

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
17:35 18.10.2015.

Bi lijepo bilo da nasa politika i opciju rusiju oped vide !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije