Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije igračka

Američka vojska s letećim Hummerom u nove pobjede

pentagon
Arhiva
02.12.2010.
u 20:27

Pentagon tvrdi da je riječ o polivalentnom vozilu koje se prema potrebi na terenu može transformirati u automobil, oklopno vozilo ili helikopter

Nema šale: američka vojska ozbiljno radi na tome da u njezinu sastavu uskoro bude “leteći Hummer”. Iako na prvi pogled izgleda kao najnoviji transformer za djecu, u Pentagonu tvrde da je riječ o polivalentnom vozilu koje se prema potrebi na terenu može transformirati u automobil, oklopno vozilo ili helikopter. Američka vojska već je izdvojila devet milijuna dolara za razvoj oružja budućnosti. Vojni transformer moći će sudjelovati u ofenzivnim akcijama, ali po potrebi i spašavati ranjene vojnike blizu neprijateljske vatre.

– Leteći Hummer ima najbolja svojstva vozila na zemlji i helikoptera – kažu u Pentagonu. Taj neobični “križanac” imat će krila na sklapanje, koja će se otvarati sa strane, a rotor će na pritisak gumba izlaziti kroz krov. Vozilo će biti robotizirano i neće imati pilota ili vozača za upravljačem. Moći će prijeći oko 400 kilometar sa samo jednim spremnikom goriva, što znači da je leteći Hummer potpuna suprotnost običnome koji je poznat kao veliki gutač goriva – kaže Scott Clafin, direktor tvrtke Power Innovations, koja treba dizajnirati motor transformera. U njegovu je timu još desetak vrhunskih inženjera koji imaju zadatak osmisliti snažan i lagan motor.

Ključne riječi

Komentara 33

MU
mućanin1
15:01 04.12.2010.

Pitanje je, koliko bi trajala ta transformacija iz vozila u letjelicu? A i sumnjam da će se moći u pokretu transformirati, znaći da bi bilo jako ranjivo u vrijeme transformacije kad bi upali u neku zasjedu. Mislim da ovaj koncept nije još sazreo i izvediv!

VM
vmuacevic
00:23 03.12.2010.

E da.Letjelice, poznato je, malo troše a pogotovo ovakav vrhunac aerodinamike.A jel se može transformirati i u podmornicu?Ovaj tko je to napisao je malo glupav.Ma neee, glupavi smo mi koji to čitamo.

UK
Ugo Kajvez
23:11 02.12.2010.

Ti ameri su totalno skrenuli .........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije