Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraćaju ga u Haag

Vučić o Šešelju: Kada bih rekao što osjećam, pomislili bi da nisam u situaciji sakriti bijes

Aleksandar Vučić
Foto: DPA/PIXSELL
30.03.2015.
u 15:32

- Očigledno je da moj govor 24. ožujka, u povodu godišnjice agresije NATO-a, nije naišao na opće simpatije u svijetu - rekao je Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić komentirao je odluku Žalbenog vijeća Haaškog suda u kojoj se nalaže da se optuženi ratni zločinac Vojislav Šešelj uhiti i prebaci u pritvor Haaškog suda u Scheveningenu.

- Šešelj ima pravo mijenjati svoju politiku i svoj odnos, ima pravo ponašati se i odgovorno i neodgovorno i to je njegova stvar. Ne mislim da je ovdje riječ o Šešelju niti da je on bio tema - kazao je, komentirajući odluku Haaškog suda, Vučić.

"Kada bih izgovorio sve što osjećam..."

- Kada bih izgovorio sve što osjećam u ovom trenutku, netko bi pomislio da nisam u situaciji sakriti ljutnju ili bijes zbog odluke koju su neki donijeli, nemoralne odluke koju su neki donijeli - dodao je Vučić osvrćući se i na prvu odluku Haaškog suda da se Šešelja pusti na slobodu, kao i ovu da ga se vrati u pritvor.

- Sljedećih ćemo se dana izjasniti o tome. Očigledno je da moj govor 24. ožujka, u povodu godišnjice agresije NATO-a, nije naišao na opće simpatije u  svijetu - rekao je Vučić i dodao da on ne želi mijenjati "ni svoje srce, ni um, niti obraz".

"Moj ponos i moral, kao niti stabilnost Srbije, nemaju cijenu"

- Hoću te koji donose takve odluke upozoriti da moj ponos i moral, kao niti stabilnost Srbije, nemaju cijenu - zaključio je Vučić. Podsjetimo, odluka Žalbenog vijeća ne znači automatski da se Šešelj vraća u Haag, ali znači da se suci koji su Šešelja pustili na privremenu slobodu moraju što prije sastati i odlučiti da ga vrate u pritvor.

>>Vojislav Šešelj mora u haaški pritvor! 'Neću se dobrovoljno vratiti u Haag'

>>'Svima je jasno da je Šešelj ratni zločinac i mjesto mu je u Haagu'

>>I Vučić je sad postao đinđićevac, a za njega je imao samo najgore riječi

Komentara 35

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:55 30.03.2015.

Sad će Vučić morati uhititi Šešelja, čovjeka koji ih je 1992. Vučića i Nikolića s mačem "krstio" u četnike....

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:00 30.03.2015.

Mozes i ti zajedno sa njim. Povedite i Nikolica, ista ste vi skola.

L0
luena 01
15:58 30.03.2015.

Vuk dlaku mjenja cud nikada....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije