Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARTUP KONFERENCIJA

Aplikacija Mash.Me pobjednik prvog Zagreb Connecta

Zagreb Connect
Foto: Zagreb Connect
1/4
14.11.2014.
u 17:34

Mash.me omogućuje snimanje videa s trodimenzionalnim likovima bez stručnog poznavanja animacije i korištenja skupe opreme

Aplikacija Mash.Me pobjednik je prvog izdanja startup-konferencije Zagreb Connect, koja je završena jučer na Zagrebačkom velesajmu. Za nagradni fond od 125.000 kuna borilo se 18 finalista, a pobjedu i nagradu od 50.000 kuna odnijela je aplikacija koja omogućuje snimanje videa s trodimenzionalnim likovima bez stručnog poznavanja animacije i korištenja skupe opreme. Mash.me osim izrade animiranog 3D-videa uz pokrete lica ili tijela pred kamerom omogućuje i kreiranje chata kroz 3D-avatare i chat u virtualnom prostoru.

- Iznimno smo ponosni i sretni biti pobjednici prvog Zagreb Connecta! Posebice nam je drago što je smo dobili priliku predstaviti se u našem gradu, među ovako kvalitetnim startupovima. Nagradu ćemo iskoristiti za daljnji razvoj naše aplikacije i izlazak na svjetsko tržište – izjavio je Jerko Škorić iz Mash.me-a.

Dobitnik druge nagrade je projekt Rentlio - aplikacija koja rješava probleme operativnog vođenja manjih objekata u turizmu, treću nagradu osvojio je TutoTod – edukativna aplikacija za iPad koja potiče kreativno razmišljanje i izražavanje djece od 1 do 5 godina, dok je nagradu Grada Zagreba i godinu besplatnog programa inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb osvojio Visiobike.

Konferencija je okupila više od 400 sudionika, međunarodnih investitora i startupova. Prema najavi organizatora, Zagreb Connect održat će se i sljedeće godine, s namjerom da ta konferencija postane vodeća platforma te vrste u regiji.

>> Nije Angry Birds, ali je Fat Cook – i to hrvatski

>> Hrvatski PhotoMath popularniji je i od Facebooka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije