Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMISIJA VL-A

Zvonimir Bilić: Peto mjesto Hrvatske objektivan je rezultat

Zvonimir Bilić
Foto: Facebook
1/2
28.01.2018.
u 19:58

Bilić je najavio finale između Španjolske i Švedske, ali i prokomentirao nastup hrvatske reprezentacije koja je na Europskom prvenstvu osvojila peto mjesto.

Zvonimir Bilić, proslavljeni rukometaš koji je s Hrvatskom osvojio svjetsko srebro 1995. i zlato na Mediteranskim igrama 2001.,bio je posljednji gost emisije Večernjeg lista.

Bilić je najavio finale između Španjolske i Švedske, ali i prokomentirao nastup hrvatske reprezentacije koja je na Europskom prvenstvu osvojila peto mjesto.

- Francuzi su jedinu lošu utakmicu imali u polufinalu protiv Španjolske. Bilo je bitno psihički se vratiti u utakmici za treće mjesto i to su uspjeli - komentirao je Bilić utakmicu za treće mjesto.

Štrlek i Gojun su u momčadi prvenstva.

- Treba im čestitati, hvala EHF-u što ih je uvrstio.

Peto mjesto Hrvatske?

- To je objektivan rezultat. Puno stvari nam se nije poklopilo. Vratari su bili loši, ali bi bilo bolji da je obrana bila na višoj razini. Kolektivno smo pobacili, ali je bilo i vrhunskih stvari. Mi smo među četiri - pet ekipa i to je naša realna slika. Imamo budućnost i vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim igrama. Ovo je rezultat sasvim u redu i nikoga ne treba prozivati.

Koliko je realno bilo očekivati zlato?

- Cindrić je dobro zamijenio Duvnjaka, Karačić se borio, dobili smo Mamića... Imali smo selekciju, ali se očito nije poklopilo sve što je trebalo. Šteta što se nismo uspjeli plasirati u polufinale. Svi mi koji radimo u rukometu snosimo odgovornost. Šteta da nismo uspjeli osvojiti medalju, pa makar i broncu. Žao mi je što Mamić protiv Švedske nije ušao ranije. Krila su nam vrhunska, ali nisu dovoljno iskorištena. Najlaške udarati po onome što nije bilo dobro nakon što smo osvojili peto mjesto. Svi smo pametni nakon bitke.

Treba li Červar ostati?

- Nisam za davanje ostavki ni tjeranje. Postoje tijela koja odlučuju o tome i oni će donijeti odluku. Ne bih htio ulaziti u taj dio.

Imamo li nasljednika?

- Goran Perkovac je tu, Smajlagić... Balić je bio unutar reprezentacije, ali ne znam zašto je on otišao.

Što je bilo pozitivno?

- Puno stvari. Nitko ne može reći da igrači nisu htjeli, ali je bilo tehničkih grešaka. A to radiš kada nisi siguran što napraviti.

Puno je igrača najavilo odlazak?

- Zašto ih se ne bi priključilo da pomažu savjetima i radom s mladima? Mislim da ima prostora za sve. Idemo ne puštati mlade igrače da odlaze vani nego da ovdje mogu igrati. Imamo jako puno talentiranih klinaca.

Kakvi su bili naši lijevi vanjski na prvenstvu?

- Nećemo imati problema za tu poziciju za sljedeća natjecanja.

Pitanja čitatelja

Kako ocjenjuje suđenje na Euru i koja utakmica ga se najviše dojmila?

- Teško je razgovarati o suđenju. A najljepša utakmica bila je protiv Norveške.

Je li Červar trebao davati više prilike mladim igračima?

- Da jer im je ovo natjecanje moglo biti dobra priča za osvajanje.

Bi li netko iz ove reprezentacije mogao igrati u momčadi iz Bilićevog vremena?

- Sigurno da bi, ali teško je na to odgovoriti jer je bilo drugo vrijeme. Današnji rukomet je puno brži. 

Osim toga, pozivamo sve navijače da dođu u Arena Centar, Trg Dalmacije. Večernji list pripremio je VL SPORTSKU ZONU, gdje vas čeka zabavni popratni sadržaj. 

Komentara 3

GU
General_U
20:21 28.01.2018.

realna slika, što se tiče trenera, ako lino ode nekome dati šansu bar četiri godine..ovo tjeranje nakon jednog neuspjeha nema nikakvog smisla....

Avatar southman
southman
21:05 28.01.2018.

Zna se koga stvarno treba potjerat !

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
03:32 29.01.2018.

absolutno!!!5 Je ok ima iza nas još većih Loosera!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije