Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogomet nakon koronavirusa

Žuti karton za pljuvanje po terenu?

Mario Balotelli
Foto: News Syndication/PIXSELL
28.04.2020.
u 15:48

S obzirom na to da se u većem dijelu Europe počeo planirati povratak nogometa u narednih nekoliko mjeseci, pojavila se bojazan zbog igrača koji će na taj način izbacivati svoje tjelesne tekućine

Nogometaše nakon povratka na travnjake čekaju neka nova pravila. Naime, mogli bi biti kažnjeni za pljuvanje kad se nogomet vrati na dnevni red. Glavni čovjek Fifinog liječničkog odbora upozorio je da bi ta praksa mogla širiti koronavirus.

S obzirom na to da se u većem dijelu Europe počeo planirati povratak nogometa u narednih nekoliko mjeseci, pojavila se bojazan zbog igrača koji će pljuvati po terenu.

Aktivnost je to kojom izbacuju svoje tjelesne tekućine na teren na kojemu su i drugi igrači. Zato se upozorava da će to morati prestati.

- To je uobičajena praksa u nogometu i nije baš higijenski - rekao je za Telegraph predsjednik liječničkog tijela sporta Michel D'Hooghe pa nastavio.

- Kada ponovno krenemo s nogometom, mislim da bismo to trebali maksimalno izbjegavati. Pitanje je hoće li to biti moguće. Možda igračima za to mogu davati žuti karton. To je nehigijenski i dobar način širenja virusa. To je jedan od razloga zašto moramo biti vrlo oprezni prije nego što počnemo iznova. Nisam pesimističan, ali trenutačno sam prilično skeptičan.

Ljudi mogu imati koronavirus bez pokazivanja simptoma, pa bi i igrači koji pljuju mogli zadavati velike probleme jer se virus prisutan u grlu može izbaciti u okolinu pljuvanjem.

- Igrači će možda morati razviti i nova slavlja kako ne bi bili u bliskom međusobnom kontaktu. Stisak ruke prije utakmice i razmjena majica na kraju meča također bi poslali lošu poruku.

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
19:47 28.04.2020.

Pljuvanje je odraz nekulture, neškolovanosti i lošeg kućnog odgoja. Nogometaši su predvodnici u tome...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije