Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZOI 2018.

I slovenski predsjednik Borut Pahor na otvaranju Igara u Pyeongchangu

Olimpijski stadion u Pyeongchangu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
08.02.2018.
u 20:47

Olimpijski stadion završen je tek krajem prošle godine, koštao je 100 milijuna dolara, a na njemu će se održati samo četiri događaja - ceremonija otvaranja i zatvaranja ZOI te svečano otvaranje i zatvaranje Paraolimpijskih igara u ožujku

Talijanska agencija ANSA objavila je popis predsjednika, premijera, šefova država i ostalih državnika koji će nazočiti na svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u južnokorejskom Pyeongchangu u petak.  

Tako će se na stadionu, uz 35 tisuća gledatelja, u VIP loži nalaziti južnokorejski predsjednik Moon Jae-in, američki dopredsjednik Mike Pence, glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres i japanski premijer Shinzo Abe. 

Olimpijski stadion u Pyeongchangu
1/5

Svoj dolazak u Pyeongchang su potvrdili predsjednici Slovenije Borut Pahor, Švicarske Alain Berset, Slovačke Andrej Kiska, Poljske Andrzej Duda, Estonije Kersti Kaljulaid, Latvije Raimonds Vejonis i Litve Dalia Grybauskaite.

Svečano otvorenje gledat će uživo i norveška premijerka Erna Solberg, nizozemski premijer  Mark Rutte i finski premijer Juha Sipila, te švedski kralj Carlo i kraljica Silvia, veliki vojvoda Luksemburga Henri, danski prijestolonasljednik Frederik i monegaški princ Albert II. 

Olimpijski stadion završen je tek krajem prošle godine, koštao je 100 milijuna dolara, a na njemu će se održati samo četiri događaja - ceremonija otvaranja i zatvaranja ZOI te svečano otvaranje i zatvaranje Paraolimpijskih igara u ožujku. Nakon Paraolimpijskih igara stadion će biti razmontiran po čemu su ove Igre jedinstvene. Također, procjenjuje se da će Zimske olimpijske igre Južnu Koreju koštati oko 13 milijardi dolara što je daleko manje od 50 milijardi dolara koje su Rusi uložili u prošle Igre u Sočiju. 

Glavna tema svečanog otvaranja bit će mir kao poruka svijetu, očekuje se nastup i nekoliko glazbenika iz Sjeverne Koreje, dok će u svečanom defileu dvije Koreje izaći zajedno. Sjeverna Koreja je u zadnji trenutak pristala poslati svoje sportaše u Pyeongchang, a posebno zanimanje privući će nastup domaćih hokejašica čija se ekipa sastoji od igračica iz obje Koreje.

Olimpijski stadion u Pyeongchangu
1/21

Komentara 3

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
22:42 08.02.2018.

Traži nove saveznike kod Junckera više ne pali !

DU
Deleted user
22:06 08.02.2018.

Sada može S.Korejcima pričati kako su drugu titi odrezali nogu i kako su bogata Alpska zemlja velikog prostranstva sa izlaskom na prekrasno duboko plavo more ali jedino što nemaju je ''Račanov dimnjak'' i zato su jako nesretni.

KU
kupatilo
04:16 10.02.2018.

Otisao trazit i tamo dio mora i obale.Loviti smiju jer nema Zerpa i usput ce Ban Ki Monu odnijeti malo urana iz Krškog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije