Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
po kup protiv čačka

Zna kako do trofeja: Sa Žutim kreće nova era Zvezde

\'13.08.2011. Beograd, Srbija - Trener nogometnog kluba Crvena zvezda Robert Prosinecki na stadionu Marakana.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/PIXSELL
16.05.2012.
u 11:01

– Hoću Zvezdi vratiti naviku osvajanja trofeja, po čemu je bila prepoznatljiva – kaže Prosinečki

Nakon godinu i pol na klupi Crvene zvezde hrvatski trener Robert Prosinečki danas ima priliku osvojiti prvi trofej u trenerskoj karijeri. U finalu srpskog kupa u Kruševcu (20 sati) Crvena zvezda suprotstavit će se Borcu iz Čačka, rodnog mjesta Robijeve majke Emilije. Neće Žutome biti lako jer su navijači i vodstvo Zvezde već upisali novi trofej, tek drugi od 10 mogućih u posljednjih pet godina.

Utakmica karijere

– Znam da zvuči neskromno i pomalo bahato, ali favoriti smo. Trofej je jako bitan, radili smo cijelu sezonu za ovo, želim Zvezdi vratiti naviku osvajanja trofeja, po čemu je bila uvijek prepoznatljiva – rekao je Prosinečki.

Predsjednik kluba s Marakane Vladan Lukić poručio je: – S ovim trofejom kreće nova, uspješnija Zvezdina era.

Upozorio je Žuti svoje igrače da ne smiju podcijeniti Borac, kao što je to u finalu jugoslavenskoga kupa 1988. Zvezda za koju je igrao Prosinečki učinila protiv banjolučkog Borca. I izgubila 0:1 nakon što je Piksi Stojković promašio jedanaesterac izvevši ga u stilu Panenke.

Poraz u današnjoj utakmici izazvao bi velike potrese u Crvenoj zvezdi, zaboravile bi se pohvale da je Prosinečki sjajno selekcionirao momčad za proljetni dio prvenstva. Zato je ovo najvažnija utakmica hrvatskog stručnjaka otkada je postao trener kluba s Marakane.

– Mi smo na Balkanu takvi ljudi, sve nam je crno ili bijelo, nema sredine. Pobijediš triput Partizan i automatski je oduševljenje u gradu, odmah smo najbolji. A čim izgubiš od nekog slabijeg, odmah ne valjaš – kaže Prosinečki.

Spasio ih Boris Tadić

Na stadionu u Kruševcu danas će biti 10.000 navijača, od toga 9000 Zvezdinih. Pobjedom bi Prosinečki, igrači i vodstvo kluba barem malo zaboravili na velike financijske probleme koje imaju. Navodno igračima i stručnom stožeru plaće kasne 3-4 mjeseca. Uostalom, zbog dugova je nedavno Zvezdu u Uefi osobno od suspenzije spasio predsjednik Srbije Boris Tadić.

Ključne riječi

Komentara 1

BV
BBB-VOJVODINA
15:57 16.05.2012.

Boli me Visimir Međunogović za žutog i zvezdu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije