Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordna medalja

Zlatni vaterpolisti: Ovo je kao san, jedan divan san

vaterpolo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/44
12.08.2012.
u 20:05

Nikša Dobud postat će svjestan da je osvojio zlatnu medalju tek kada dođe kući.

Hrvatski vaterpolisti euforično su proslavili osvajanje zlatnje medalje na Olimpijskim igrama. Donijeli su Hrvatskoj treće zlato, a ukupno šest medalja je apsolutni rekord koji su naši sportaši osvojili na Olimpijskim igrama.

- Ovo je kao san, kao jedan divan san. Ne, još nisam svjestan što se događa - rekao je Nikša.

Kada se malo smirio rekao je:  

- Ovakvu dominaciju jedne reprezentacije na olimpijskom turniru, europskom ili svjetskom prvenstvu, još nisam vidio. Od prve do posljednje utakmice igrali smo strašnu obranu, obranu koja nam je donijela zlato - rekao je Nikša.

Da li bi bilo teže da ste u finalu igrali protiv Srbije?  

- Uvjeren sam da bi bilo teže.

Kao centar sigurno je dobio puno batina na svim ovim utakmicama?  

- O, da. Ne znaš iz koje rerprezentacije jače tuku. Kakve sam samo udarce u glavu dobio. Ali, sada nema veze. Bitno je da smo najbolji, da imamo zlato - istaknuo je Dobud.

Ivan Buljubašić blistao je od sreće, čvrsto držeći zlatnu medalju u ruci.  

- Ovo se događa jednom u životu. Fenomenalan osjećaj. Sve je super. Malo sam razmišljao uoči finala kako smo dominirali cijelim turnirom i kako nam se valjda neće dogoditi nekakav peh u toj posljednjoj utakmici. Odmah sam se sjetio rukometaša koji su bili sjajni a onda zbog jednog kiksa igrali za broncu. Sreća da su je osvojili - rekao je Buljubašić.

Sandro Sukno jedan je od najmlađih u našoj reprezentaciji, a igra kao da ima "sto" godina.

- Nakon malo nervoznog početka uzeli smo stvari u svoje ruke. Dugo su Talijani imali tih 1:0, a kada smo prvi put poveli znao sam da nas Taliani neće više stići. Obrana i Pavić opet su napravili pola posla. Talijani nam nisu mogli ništa, baš ni kao i u onoj prvoj utakmici u skupini kada smo ih pobijedili s još većom razlikom. Ništa, ljudi, vrijeme je za fešte nakon što smo mukotrpno kroz treninge i treninge stvarali ovo zlato - zaključio je Sukno.

>>Nadmoćna Hrvatska slomila Italiju u finalu, Pavić: Sine, zlato stiže kući!

Komentara 14

OB
-obrisani-
20:52 12.08.2012.

Ovo je kao san, jedan divan san, kao da igra Thompsonova muzika 24 sata na dan, da se toči besplatno pivo, da Dr. Sanader još dalje sa bine Arene ohrabrije svoje balkance šta sve se neče dati i da se Borut Pahor smiluje i umjesto blokada kaže možete balkančeki među europske i kulturne..Ovo je san, jedan divan san od kojega če ostati medalja a sve ostalo su bajke, snovi, divni snovi i divne bajke..

AU
autoritet
22:15 12.08.2012.

Bravo za zlato, bravo i za Sv Vlahu!

DO
dostatoga
20:18 12.08.2012.

svaka vam cast decki, zasluzili ste dobru festu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije