Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MESSI BRANI NASLOV

Zlatna lopta ove godine po novim pravilima, dodijelit će se 17. listopada u Parizu

Zlatna lopta 2019.
Reuters/Pixsell
24.05.2022.
u 19:17

Imena nominiranih za nagradu Zlatna lopta u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i za nagrade Kopa (najbolji mladi nogometaš) i Yachine (najbolji vratar) bit će otkrivena 12. kolovoza.

Nagrada Zlatna lopta za 2022., koja mijenja format ove sezone, bit će dodijeljena 17. listopada u Parizu, objavio je u utorak časopis "France Football", organizator svečanosti.

Ovo 66. izdanje prestižne nagrade održat će se u kazalištu Châtelet, kao i svečanost dodjele 2021. kada su nagrađeni Argentinac Lionel Messi, sedmi put, i Španjolka Alexia Putellas u ženskoj konkurenciji.

Imena nominiranih za nagradu Zlatna lopta u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i za nagrade Kopa (najbolji mladi nogometaš) i Yachine (najbolji vratar) bit će otkrivena 12. kolovoza.

Ove godine se nagrada dodjeljuje prema drugačijoj formuli koja je najavljena u ožujku: naime, odnosit će se na sportsku sezonu na ne na cijelu godinu te će ju dodijeljivati manji žiri na temelju strože selekcije i uz jasnije kriterije za dodjelu.

Prema novim pravilima, "individualna izvedba" i "odlučujući i impresionirajući karakter kandidata" bit će prvi kriterij, ispred "kolektivnog aspekta i osvojenih trofeja" te "klase igrača i njegovog osjećaja za fair-play".

Ključne riječi

Komentara 1

PO
pocrn
06:08 21.06.2022.

…..u sprezi sa novim pravilima te i ponajprije sto od nogometa poželiš i možeš da dobiješ,….opet Messi !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije