Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEHA liga

Saračević: Htio sam odmoriti starije, mladi se nisu iskazali!

PPD Zagreb - Metalurg
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/8
07.03.2018.
u 08:03

Samo 48 sata nakon šoka od ispadanja iz Lige prvaka bilo je teško motivirati momčad

Rukometaši PPD Zagreba pobjedom nad Gorenjem (26:25) i teorijski su osigurali nastup na završnom turniru SEHA Gazprom lige.

Sada je samo pitanje s kojeg će mjesta na završni turnir. Plinari su trenutačno drugi, no da bi tamo i ostali morat će osvojiti još najmanje četiri boda u preostale dvije utakmice, u slučaju da Celjani pobijede u sve tri preostale utakmice.

PPD Zagreb - Metalurg
1/6

Jer, drugo ili treće mjesto znači da će u polufinalu završnog turnira izbjeći Vardar, aktualnog osvajača Lige prvaka.

- Teška, teška pobjeda. Imali smo nekoliko problema. Prvi je bio brzi centar Gorenja. Znali su oni jako dobro da mijenjamo po dva igrača napad-obrana i to su jako dobro koristili. Kada smo to uspjeli riješiti, onda se pojavio drugi problem – Gorenje je pojačalo igru u obrani i ostali smo bez ideje u napadu. I treći problem bilo je čuvanje njihovog kružnog napadača Toskića koji je igrao kao u svojim najboljim danima – počeo je svoje izlaganje Zlatko Saračević, trener plinar“.

Samo 48 sata nakon šoka od ispadanja iz Lige prvaka bilo je teško motivirati momčad.

- Istina. I svaka čast dečkima na karakteru. Ali, opet smo imali plus tri, kao i protiv Kristianstada, I opet smo dozvolili suparniku da nas sustigne. Probao sam odmarati starije igrače koliko sam mogao, ali se mladi nisu istaknuli. Ni, najmanje. Umjesto da iskoriste priliku oni su radili pogrešku za pogreškom. I što sam mogao? Morao sam u igru ubaciti Vorija, držati jako dugo Bičanića koji je bio vidljivo umoran. Na kraju krajeva, izvukao nas je Zlatko Horvat koji je odigrao sjajnu partiju na mjestu desnog vanjskog – zaključio je Saračević.

Gosti iz Velenja bili su jako, jako ljutiti na srpske suce, ali nakon utakmice o sucima ni riječ.

- Čestitam zagrebašima na zasluženoj pobjedi. Mi smo imali neke svoje prilike, ali nismo zabili zicere, a i Kastelic je ponešto obranio – rekao je Željko Babić, trener Gorenja.

Najefikasniji kod zagrebaša bili su Horvat s 12 i Bičanić s četiri pogotka, dok je Kastelic imao deset obrana, od čega jedan sedmerac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije