Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLIMPIJSKI ZLATNICI UZ LINU

Od stručnog stožera s Eura ostao je samo Červar

06.03.2018.
u 15:38

Zlatnu olimpijsku medalju nema samo Ivica Maraš, glasnogovornik muške reprezentacije.

Nakon petog mjesta na Europskom prvenstvu, kojem smo bili domaćini, od stručnog stožera ostao je samo izbornik Lino Červar. Svima ostalima – hvala. Zlatko Saračević ostat će raditi kao prvi trener PPD Zagreba, Hrvoje Horvat ostat će trener Nexea, Vladimir Šola trenirat će i dalje Dubravu, a Pero Kuterovac brinut će se o kondicijskoj pripremi hrvatske vaterpolske reprezentacije... Nova imena u Lininu stožeru njegovi su igrači iz zlatne generacije – Davor Dominiković i Igor Vori, dok će trener vratara biti Mirko Bašić.

– Okupio sam oko sebe sve redom olimpijske pobjednike. Davor i Igor osvojili su zlatnu medalju u Ateni 2004. godine, a Mirko u Los Angelesu 1984. godine – istaknuo je Lino.

Samo da nije Jönköping

Zlatnu olimpijsku medalju nema samo Ivica Maraš, glasnogovornik muške reprezentacije.

– Znao sam da će me zbog toga sad svi zezati – našalio se Ivica.

I dok se imenovanje Igora Vorija za direktora reprezentacije očekivalo, nitko nije ni pomišljao da bi pomoćni trener mogao biti Davor Dominiković koji je pomoćni trener Vladi Šoli u Dubravi i koji je bio sukomentator RTL-a na nedavno završenom Europskom prvenstvu.

– Vjerujem da je moje imenovanje svima veliko iznenađenje. Pa i sam sam se iznenadio kada sam dobio poziv od Zorana Gopca. Za mene je ovo velika čast i obaveza. Dugo sam igrao rukomet, a nešto malo trenerskog iskustva donosim iz Dubrave. Jasno da je za mene ovo veliki izazov. Isto tako sam svjestan svoje prolaznosti i znam da će me na ovom mjestu održati samo dobar rezultat i ništa drugo – rekao je Dominiković.

Zanimljivo je da su u posljednje vrijeme sukomentatori RTL-a redom postajali pomoćni treneri. Prvo Saračević, a sada Dominiković. Bit će zanimljivo pratiti tko će biti sukomentator na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj 2019. godine...

Novi stručni stožer imat će premijeru u travnju kada ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Švedske, u Nörrköpingu i Eskilstunu. Domaćini kažu da ulaznica odavno više nema, a pustili su ih u prodaju još u listopadu prošle godine. Dobro je da ne igramo u Jönköpingu gdje je hrvatska muška reprezentacija ostvarila najlošiji rezultat. Naime, u tom smo gradu igrali u skupini na Europskom prvenstvu 2002. godine. Izgubili smo redom od Jugoslavije (22:34), Francuske (20:22) i Njemačke (21:26) te osvojili posljednje mjesto.

Povratak Bičanića i Brozovića

– Za igrača koji odlazi u igračku mirovinu najbezbolniji je prijelaz da odmah ostane u rukometu. I zato velika hvala čelnim ljudima Saveza koji su mi omogućili da radim ono što volim. Kako sam bio profesionalac na parketu, tako ću biti profesionalac u fotelji. Imam veliki motiv dokazati se kao direktor. Hoću li biti čvrsta ruka? Bit ću korektan i profesionalan prema svima. Bit ću jednak prema igračima s kojima sam donedavno igrao i prema onima koji tek dolaze – istaknuo je Vori.

1/5

Lino Červar za susrete protiv Švedske na popis je stavio 27 igrača – vratari: Stevanović, Pešić, F. Ivić; krila: Horvat, Božić-Pavletić, Vida, Štrlek, Mihić, Jelinić; kružni napadači: Bećiri, Marić, Musa, Kontrec, Kozina, Brozović; vanjski igrači: Mamić, Jaganjac, Mandalinić, Bičanić, Cindrić, Pavlović, Karačić, Stepančić, Vranković, Šebetić, Š. Ivić, Sršen.

– Nakon Europskog prvenstva od reprezentacije su se oprostili Vori, Čupić, Alilović, Kopljar i Gojun. Na popisu nema Duvnjaka jer on neće igrati protiv Švedske, ali izrazio je želju da bude uz nas. Reprezentacija je otvorena, nikad nije zatvorena i uvijek se traže novi ljudi bez obzira na ovaj popis 27 igrača koji smo objavili – istaknuo je Červar.

Važnija akcija od dviju prijateljskih utakmica sa Šveđanima dvije su kvalifikacijske utakmice s Crnom Gorom za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

– Godina nakon Eura, na kojem nismo ispunili svoje snove, vrlo je bitna jer imamo tri bitne akcije. Najvažnije su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Crne Gore. Iznimno zahtjevne su i kvalifikacije u listopadu za Europsko prvenstvo 2020. Treći su zadatak Mediteranske igre u lipnju u Španjolskoj – istaknuo je Červar.

Komentara 8

ČI
čikaga
16:05 06.03.2018.

Taj se drži repke kao nametnik. Prvo je trebao sebe promijeniti. Vidi se koliko je bio i je cijenjen izvan Hrvatske. Uspel je dojti do Italije i Skopjata. Sve ostalo za dedu je Mont Everest pa i više.

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
15:56 06.03.2018.

Lino je gori od crijevnog nametnika.

Avatar Joejordan
Joejordan
18:21 06.03.2018.

Svi su oni krpelja koji samo sišu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije