Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO

Mateša obećao potporu europskom šahovskom prvaku Ivanu Šariću

Ivan Šarić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
30.03.2018.
u 16:20

Uglavnom radim sam, u posljednje vrijeme nemam trenera. Dobro bi mi došlo barem desetak puta godišnje vježbati po tjedan dana uz nekog stranog trenera, tako to rade svi vrhunski šahisti - kaže Šarić

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i Josip Čop priredili su u prostorijama olimpijske udruge u Zagrebu prijam za novoga europskog šahovskog prvaka Ivana Šarića

U pratnji 27-godišnjeg Splićanina, koji nastupa za riječki klub Liburnia, u prostorije nacionalne olimpijske udruge stiglo je i vodstvo Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS) - predsjednik Roland Tomašić i tajnik Alojzije Janković.

Ivan Šarić
1/11

Nakon što je dočarao svu dramatičnost borbe za naslov kontinentalnog prvaka na EP-u u Gruziji te kako se iz „drugog plana“ popeo na tron, Šarić je pojasnio i kako stoje stvari s trenerima:

- Uglavnom radim sam, u posljednje vrijeme nemam trenera. Dobro bi mi došlo barem desetak puta godišnje vježbati po tjedan dana uz nekog stranog trenera, tako to rade svi vrhunski šahisti.

Domaćin, Zlatko Mateša, obećao je potporu mladom šahistu, kojeg se sjeća otprije desetak godina kada ga je kao sjajnu šahovsku perspektivu upoznao cijeli svijet na natjecanjima u juniorskoj konkurenciji. 

- Nije mala stvar biti europski šahovski prvak i među pedesetak najboljih u svijetu, od srca čestitamo na tom pothvatu. Posebno mi se sviđa to što te prati glas 'fajtera', šahista koji ne voli remizirati. Sukladno mogućnostima, HOO će nastojati pomoći u stručnom i tehničkom pogledu za uspješan nastavak tvoje karijere - poručio je čelnik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
13:13 02.04.2018.

"Mateša obećao...."!? Koji su poslovi HOO - a? Koliko dobro plaćenih ljudi zapošljava? Možemo li mi, obični smrtnici, barem jedanput vidjeti godišnje financijsko izvješće "krovne sportske organizacije", ili su to podaci kojima raspolažu samo Mateša i Čop?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije