Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Član MOO-a

Incident u Pjongčangu: Izbačen s Igara zbog tučnjave sa zaštitarom

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu
Foto: DPA/PIXSELL
1/31
15.02.2018.
u 16:57

Prema nekim izvješćima, Britanac je zaštitara udarao i vukao nekih 30-metara te mu prijetio u slučaju da okršaj prijavi nadređenima.

Član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Britanac Adam Pengilly morao je otići sa ZOI u Pjongčangu zbog sukoba sa zaštitarom, priopćio je MOO.

MOO je u kratkoj izjavi objavio da se "ispričava uime olimpijske obitelji zbog ponašanja Adama Pengillya", kojemu je nakon razgovora s dužnosnikom Etičke komisije MOO-a naloženo  da odmah napusti  Južnu Koreju.

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu
1/31

Pengilly (40) se sukobio sa zaštitarom  ispred hotela Intercontinental u Pjongčangu, gdje su odsjeli svi članovi MOO-a. Britanac je odgurnuo južnokorejskog zaštitara koji mu prigovorio da koristi stazu za autobuse, a iako Pengilly poriče bilo kakav fizički kontakt, zaštitar je u izgredu zadobio lakše ozljede. Prema nekim izvješćima, Britanac je zaštitara udarao i vukao nekih 30-metara te mu prijetio u slučaju da okršaj prijavi nadređenima. 

Inače Pengillyev mandat u MOO-u, u koji je ušao kao član Komisije za sportaše,  ionako završava 25. veljače, a radi se o bivšem vrhunskom sportašu koji je bio svjetski doprvak u skeletonu te sudionik ZOI u Torinu i Vancouveru. 

Pengilly je poznat i po tome što je jedini glasovao protiv odluke da se nekim ruskim sportašima ipak dopusti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. 

Komentara 2

OB
ObrenM
17:36 15.02.2018.

Britanci su jedni od najbezobraznijih drzavljanja svijeta.Svake godine to vidimo u Dalmaciji posebno u Zrcu.

ST
stormrider
17:38 16.02.2018.

To je bio Srbin prerusen u Engleza! Pa Poklade su sada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije