Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijačice

Sjevernokorejski vođa želi na Igrama samo najbolje 'cheerleadersice'

Kim Jong-un i navijačice
15.02.2018.
u 10:31

Specijalni odred sjevernokorejskih 'cheerleadersica' pod budnim okom čuvara bodri svoje sportaše. Agenti svakodnevno po nekoliko puta šalju izvještaje svojem vođi

Sve mora biti savršeno, a koreografija besprijekorna. Naporno se vježbalo, a rezultati se vide. Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un naredio je da njegovi sportaši uvijek imaju glasnu potporu s tribina, a za to su angažirane navijačice.

Specijalni odred sjevernokorejskih 'cheerleadersica' pod budnim okom čuvara bodri svoje sportaše. Agenti svakodnevno po nekoliko puta šalju izvještaje svojem vođi.

Kim Jong-un i navijačice
1/46

Navijačice svugdje idu zajedno u pratnji čuvara, bilo da idu na objed ili u toalet. Njihova prisutnost na tribinama izaziva posebnu pažnju. Vrhovno vodstvo iz Pjongjanga istaknulo je kako se Sjeverna Koreja na Igrama mora predstaviti u najljepšem svjetlu.

Za ovu su priliku izabrane samo mlade i lijepe djevojke koje su morale proći posebnu provjeru te svakodnevno vježbati navijačku koreografiju. S obzirom na broj sjevernokorejskih sportaša u Pjongčangu, navijačica je deset puta više!

Pjevanje, plesanje i koreografija savršeno su uvježbani, a na svako natjecanje dolaze drugačije obučene. Uz sebe uvijek imaju dvije zastavice - Sjevernu Koreju i 'Ujedinjenu Koreju'.

Kad se još k tome doda preciznost ulaska i izlaska s tribina sve izgleda savršeno. Zabranjeno im je razgovarati sa strancima, a kada završi natjecanje policija ih odmah otprati do njihovog odmarališta u Inju, koji je udaljen pola sata vožnje od Pjongčanga.

Komentara 6

HL
Hladan
11:04 15.02.2018.

Ove su "navijačice" privilegirana kasta u S. Koreji! Za razliku od normalnog stanovništva koje, ako ima čime, u "luksuzno" opremljenim trgovinama ima pravo kupiti šaku riže mjesečno, one dobiju mjesečno čitav slanac i deset dkg parizera!

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
13:53 15.02.2018.

Naša Hrvatska ima na zimskim OI takozvanu potišeteno domoljubnu medalju iz bajki i mitova jer je naš pravi hrvat sa balkana Jakov Fak ponosno trčao i ponosno pucao u zelenom europskom dresu i osvojio drugo mjesto.

Avatar dostojevski
dostojevski
16:35 15.02.2018.

Hej NEKAKAV, koji ti clanak komentiras? Ja ne nadjoh Ameriku nigdje pomenutu u ovom clanku. Koji si ti razred, i jesi li vec imao zemljopis? Tamo ces nauciti da je Sjeverna Koreja u Aziji, ne u Americi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije