Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FAK UZEO SREBRO

Nisu htjeli da nosi slovensku zastavu, a sada ga slave kao heroja!

Jakov Fak
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
15.02.2018.
u 14:07

Slovenski biatlonac koji je 2010. u Vancouveru osvojio  broncu za Hrvatsku u sprintu na 10 kilometara, ovaj je put srebrni u utrci na 20 kilometara

Jakov Fak osvojio je prvu medalju za Sloveniju na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Slovenski biatlonac koji je 2010. u Vancouveru osvojio broncu za Hrvatsku u sprintu na 10 kilometara, ovaj je put srebrni u utrci na 20 kilometara. 

Jakov Fak
1/9

Norvežanin Johannes Thingnes Bø osvojio je zlatnu medalju, a treći je bio Austrijanac Sebastian Samuelsson.

Već u prvom pucanju Jakov je nagovijestio da bi ovo mogao biti njegov dan, pogodio je svih pet meta i došao blizu prvih deset. A onda je Fak krenuo prema vrhu. 

Ovaj put na ruku su mu išli i vremenski uvjeti, u Pjongčangu je bilo -3 stupnjeva Celzijevih i nije bilo tako vjetrovito kao prijašnjih dana. Utrku je završio bez promašene mete, a to je uspjelo još samo brončanom Landertingeru. Johannes Thingnes Bø promašio je dvije mete, no sjajan je bio na stazi.

''Srebro u Pjongčangu najveći je uspjeh u karijeri Jakova Faka. Zbog zdravstvenih problema koji su ga pratili zadnje dvije godine, mnogi su ga otpisali. No Jakov se ponovno iskazao u najvažnijoj utrci i pokazao da je sportaš za velike stvari. Jakov Fak nedvojbeno je veliki slovenski junak'', pišu slovenski mediji o bivšem hrvatskom olimpijcu.

A prije puta u Pjongčang podigla se velika prašina u slovenskoj javnosti oko izbora stjegonoše na otvaranju.

Slovenski olimpijski odbor za kandidate je predložio Jakova Faka te skijašku trkačicu Vesnu Fabjan i hokejaša Mitju Robara. Nakon što je to izazvalo buru u medijima, Jakov je odustao od tog izbora.

Na Igrama u Vancouveru 2010. Fak je nosio hrvatsku zastavu na otvorenju te je osvojio broncu u biatlonu.

Komentara 84

MO
modovisisajteMaraschino
14:25 15.02.2018.

recite zar nije lijepo čuti kad spiker najavi "Fak Slovenia!"

RD
rdg
14:26 15.02.2018.

Nadam se da će se i liječiti na njihov trošak, a ne kao do sada na našoj grbači

DU
Deleted user
14:50 15.02.2018.

fak primio u pak, ode za svojom ljubavi u sloveniju i primi drzavljanstvo (ljubavnik mu ujedno trener) - laze mjesecima da mu hrvatska nije omogucila treniranje a doslovno mu savez nudio sta zeli samo da se izjasni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije