Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARIZ 2024.

Zelenskij: 'Ruski sportaši ne bi trebali imati svoje mjesto na Olimpijskim igrama'

FILE PHOTO: Ukraine's President Volodymyr Zelenskiy addresses a joint meeting of U.S. Congress at the U.S. Capitol in Washington
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
1/3
24.01.2023.
u 21:50

- Sankcije protiv ruskih i bjeloruskih država i vlada ostat će čvrsto na snazi. Želimo jaku ukrajinsku ekipu na OI u Parizu 2024. i ZOI u Milanu 2026. godine - rekao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u razgovoru je sa svojim francuskim kolegom Emmanuelom Macronom kazao kako ruskim sportašima ne bi trebao biti dopušten nastup na Oilimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

"Posebno sam inzistirao na tome da ruski sportaši ne bi trebali imati svoje mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu", izjavio je Zelenskij nakon telefonskog razgovora s Macronom.

Ruska invazija na Ukrajinu počela je 24. veljače prošle godine, tri dana nakon zatvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Olimpijsko primirje koje se proteže tjedan dana prije početka olimpijskih igara do tjedan dana nakon završetka paraolimpijskih igara.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) brzo je suspendirao Rusiju i Bjelorusiju, jer je invazija krenula s teritorija Bjelorusije, a u novogodišnjoj poruci je predsjednik MOO-a Thomas Bach rekao kako želi da sportske sankcije budu produžene i tijekom 2023. godine.

"Sankcije protiv ruskih i bjeloruskih država i vlada ostat će čvrsto na snazi. Želimo jaku ukrajinsku ekipu na OI u Parizu 2024. i ZOI u Milanu 2026. godine", rekao je Bach podsjećajući na potpunu posvećenost MOO-a i čitavog olimpijskog pokreta u korist ove solidarnosti.

Zelenskij je i Bachu izrazio svoje čvrsto protivljenje stavu Američkog olimpijskog i paraolimpijskog odbora koji su se sredinom prosinca zauzeli za sudjelovanje ruskih i bjeloruskih sportaša na OI u Parizu pod uvjetom da ne nose obilježja svojih zemalja.

Komentara 4

SP
Stari panj
01:00 25.01.2023.

Sport treba odvojiti od politike. A Zelinski si uzima previše slobode

SE
Serđo23
22:02 24.01.2023.

Slažem se da ne bi trebali imati svoje mjesto , a vjerovatno nisu svi ni cjepljeni jer su primitivni , za razliku od Zelenskog koji je sigurno cjepljen !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije