Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OI 2024.

Maratonka Bojana Bjeljac prva hrvatska sportašica s olimpijskom normom za Pariz

Odlazak posljednje skupine sportaša na Olimpijske igre u Tokio
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/3
23.01.2023.
u 18:25

S početkom ove godine program za ljetne Igre u Parizu obuhvaća 72 sportaša i sportašice sa statusom olimpijskih kandidata iz pojedinačnih sportova te sedam ekipa/momčadi iz četiri kolektivna sporta. Današnja sjednica počela je minutom šutnje za nedavno preminulog Antu Bakovića.

Članovi Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) održali su 46. redovnu sjednicu pod predsjedavanjem čelnika HOO-a Zlatka Mateše, a u središtu pozornosti bila su izvješća iz Ureda za olimpijski program HOO-a. Hrvatska je dobila i prvu evidentnu kandidatkinju za OI 2024., taj status potvrđen je maratonki Bojani Bjeljac koja je kriterijski rezultat ostvarila na prosinačkoj utrci u Valenciji.

S početkom ove godine program za ljetne Igre u Parizu obuhvaća 72 sportaša i sportašice sa statusom olimpijskih kandidata iz pojedinačnih sportova te sedam ekipa/momčadi iz četiri kolektivna sporta.

Također na temelju ostvarenog kriterijskog rezultata, alpska skijašica Zrinka Ljutić pridružila se od 1. siječnja Leoni Popović i Istoku Rodešu sa statusom potencijalne A olimpijske kandidatkinje za Zimske olimpijske igre u Milanu i Cortini 2026. godine. Na vrhu te liste olimpijski je top-kandidat Filip Zubčić.

15.09.2020., SRC Mladost, Zagreb - IAAF World Challenge Zagreb 2020. - 70. memorijal Borisa Hanzekovica. 3000m zene nacionalno, pobjednica Bojana Bjeljac.rPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prihvaćeni su i prijedlozi izmjena i dopuna pravila programa HOO-a na lokalnoj razini i Pravilnika o provedbi obilježavanja Međunarodnog olimpijskog dana/Hrvatskog olimpijskog dana (MoD/HoD) te još osam programskih manifestacija, a modificirani su zbog usuglašavanja s novom novčanom jedinicom.

Iduća sjednica Vijeća HOO-a 13. veljače bit će ujedno i priprema za sjednicu Skupštine HOO-a, planiranu za kraj veljače, a današnja sjednica počela je minutom šutnje za nedavno preminulog Antu Bakovića, predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije