Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi napad

Žele parirati najboljima! Uđe li u LP, Dinamo želi još jednog jakog napadača

24.08.2019.
u 07:07

Na početku prošle sezone Dinamo je počeo graditi novu momčad i sjajno ju je izgradio a da nije morao potrošiti ogroman novac

Ples milijuna odavno ima glavnu ulogu u nogometu, dok najbogatiji troše ogroman novac na svako malo poznatije ime i naši klubovi tu im ne mogu parirati niti će ikada moći, nego se moraju snalaziti s onime što imaju.

Dakako, situacija i u našem nogometnom dvorištu mala je kopija onoga što se događa u Europi, oni koji imaju više novca (Dinamo) troše puno više od onih koji ga imaju malo ili gotovo nimalo osim za puko preživljavanje.

>> Pogledajte ozračje na maksimirskim tribinama protiv Rosenborga

U takvom odnosu snaga, kad je riječ o Dinamu, nije lako postati ili ostati konkurentan na europskoj sceni. No očito je da se ipak može nešto napraviti iako je na raspolaganju puno manje novca, prije dvije godine Rijeka je pametno izgradila momčad i osvojila naslov prvaka.

Na početku prošle sezone Dinamo je počeo graditi novu momčad i sjajno ju je izgradio a da nije morao potrošiti ogroman novac. Plavi su neke igrače doveli ili dogovorili i prije nego što je došao Nenad Bjelica, ali njegovim dolaskom krenulo se u novu potragu koja je bila sjajna i dobili smo momčad koja je napravila velike stvari u Europi.

Dvije opcije po poziciji

Napravila ih je u Europskoj ligi, a sada želi pokazati da može biti konkurentna i u daleko jačoj i atraktivnijoj Ligi prvaka. Treba još malo pričekati, ostala je plavima još uzvratna utakmica s Rosenborgom u koju nose prednost 2:0, ali plavi bi, pogotovu ako uđu u Ligu prvaka, mogli još ojačati kadar.

– Pričali smo da nam je u prvom susretu protiv Ferencvárosa falilo energije, a ona je važna. Stoga razmišljamo o tome da dovedemo još pokojeg igrača – kazao nam je za jednog razgovora Bjelica.

Znamo da plavi prate niz igrača koji bi im mogli biti zanimljivi.

– Za obranu nam ne treba nitko, tu smo jako dobro popunjeni, ali gledamo igrače za sve ofenzivne pozicije, ma za sve pozicije u vezi i ofenzivi – kaže trener Dinama.

1/10

Da, s vratarima (Livaković, Zagorac, Horkaš) nema brige, pa ni sa stoperima (Perić, Dilaver, Théophile, Lešković, može i Gvardiol) i bekovima (Stojanović, Pinto, Moharrami, Leovac, Moubandje, pa i Gvardiol i Šitum).

Na poziciji zadnjeg veznog ima Bjelica dvije opcije, jedna je Arijan Ademi, a protiv Ferencvárosa i Rosenborga, kao i u nekim utakmicama prošle sezone tu je sjajno igrao Nikola Moro. U onom ofenzivnijem veznom dijelu momčadi dosta je gužva, sad je dobio i Luku Ivanušeca kojeg je Bjelica jako želio u svom sastavu.

Iako ima dosta i krilnih i ofenzivnih veznih (Hajrović, Oršić, Kądzior, Atiemwen, Marin, Olmo, Gojak, Majer, Ivanušec), Bjelica tu želi zaoštriti konkurenciju, možda mu se svidjela ideja njegova nekadašnjeg izbornika Otta Barića:

– Uvijek trebam još dva igrača!

Bjelica ih je zasad dobio tri, Pinta, Moubandjea i Ivanušeca.

– Novac koji smo zaradili u Europi mogli bismo dijelom i uložiti u pojačanja – veli trener plavih.

Kad je o krilnim napadačima riječ, spominje se Kristijan Lovrić iz Gorice što nije nemoguće iako nam se ne čini logičnim dovoditi još nekoga ako nitko ne ode. Na sličan način sad razmišlja i Bjelica, ali i dalje prati tržište.

Istina, sad bi aktualan na tržištu mogao postati i novi reprezentativac Mislav Oršić (spominje se zanimanje Atalante).

Prvo riješiti Rosenborg

Dojam je da bi, ako Dinamo već kani nekoga dovesti, onda to bilo logično za poziciju središnjeg napadača. Petković igra u odličnoj formi, ali Gavranović je zapao u krizu, još ove sezone nije zabio pogodak, dok Komnen Andrić prošle sezone nije briljirao, a ove ga uopće nema zbog ozljede.

Kako bilo, Dinamo nema namjeru, uđe li u Ligu prvaka, biti tamo samo prolaznik. Današnja momčad Dinama, ostane li na okupu, a za to ima velike izglede jer su ponude za neke igrače odbijene (Livaković, Moro, Petković...), a za onog najzvučnijeg, Danija Olma, plavi još nisu dobili nijednu službenu ponudu iako ‘sondiranja’ oko njega ima na pretek.

Takav Dinamo sigurno neće primati pet, šest ili sedam komada ni u Ligi prvaka kao što nije primao ni u Europskoj ligi. Dinamo danas ima kompetitivnu momčad i za Europu, ne kažemo da je bolji od većeg dijela klubova koji će igrati u tom natjecanju, da je dostigao razinu velikih niti će to ikada dostići.

Ali, uđe li Dinamo u skupinu, ovakva momčad može biti nezgodna i najboljima pa bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi se plavi nosili s onima iz najjače skupine (Liverpool, Chelsea, Barcelona, M. City, Juventus, Bayern, PSG i Zenit) ili s nekim iz druge jakosne među kojima ima i starih znanaca (Real Madrid, Atlético, Šahtar, Tottenham, Ajax, Benfica, dortmundska Borussia).

Sigurno bi ta imena bila veliki izazov za Bjeličine igrače, a možemo tek zamisliti pune tribine Maksimira. No o mogućim suparnicima možemo tek kad plavi u utorak obave posao u Trondheimu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije