Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO - ROSENBORG

Joško Jeličić uoči uzvratne utakmice: Spokojan sam, jači smo individualno i momčadski

Joško Jeličić
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/2
23.08.2019.
u 10:26

Bivši nogometaš i reprezentativac, a sadašnji komentator i voditelj na sportskom TV kanalu PlanetSport daje svoj osvrt na playoff utakmicu Dinama i norveškog prvaka Rosenborga i očekuje čisti prolaz Dinama u europsku nogometnu elitu

Utakmicom u srijedu, je li Dinamo ispunio očekivanja, kakvi su vaši dojmovi? Na temelju viđenog, hoće li Dinamo proći u Ligu prvaka?
Dinamo je apsolutno ispunio očekivanja, pobjedom bez primljenog pogotka. Prepoznatljiva pragmatičnost, natjecateljski nogomet i nevjerojatna učinkovitost u zadnjoj trećini.

Ne mogu zamisliti Rosenborg maksimalno otvorenog garda u uzvratu, kojem Dinamo neće zabiti barem jedan gol. Dakle, Dinamo je u Ligi prvaka, ako zanemarimo dubokoumne teze o okrugloj lopti, nogometu koji svi danas igraju i podcjenjivanju protivnika u priči o minimalno 23 milijuna eura i ispunjenju svakog igračkog sna.

Što mislite o protivniku, norveškom Rosenborgu i onome što su pokazali na terenu?
Rosenborg se pokazao iznad očekivanja, međutim nisu zabili što je krucijalno u prvim susretima. Imaju vrlo kvalitetnu lijevu stranu s Adegbenrom i Mellingom, uništili su Hajrovića i pogotovo Stojanovića.

Ono najvažnije, Dinamo ima još puno unutarnjih rezervi; Rosenborg je na Maksimiru imao veći posjed lopte, postotak točnih dodavanja, Dinamo je odigrao 87 dugih lopti (svaku četvrtu) naspram „skandinavskih“ 53, modri su samo četiri puta predriblali protivnika, a gosti 10. To je ono što me čini spokojnim jer smo jači individualno i momčadski, a imamo i puno veću širinu rostera.

Tko je igrač utakmice? Tko je mogao biti i bolji?
Igrač utakmice je kolosalni Bruno Petković, pojeo je, progutao i ispljunuo snažne Vikinge. Dobio sve duele, tehnički savršen, a fizički moćan i realno, zgodan. S druge strane, Peru Stojanovića je izmasakrirao Adegbenro, 6 puta predriblao, izgubio 9/15 duela, iako treba reći da mu Hajro nije bio od pomoći. Drugo poluvrijeme mu je pola ekipe pomagalo i ganjalo Nigerijca.

Što mislite o VAR sustavu koji je imao svoju maksimirsku premijeru?
VAR je donio transparentnost i pravednost, malo uništio emociju i zadržao polemike kojih je uvijek bilo i bit će, jer u konačnici uvijek upravlja čovjek.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Cijene vas kao komentatora jer u svojim analizama ne štedite nikoga. Dođe li vam ipak ponekad da se ugrizete za jezik i prešutite nešto? 
Svi smo određeni nečim pa tako i ja, jezikom, britkošću i stavom. Naravno da se pametan čovjek uvijek preispituje, ali i te možda nekad ishitrene rečenice su dio mog južnjačkog mentaliteta zbog kojeg sam i postao prepoznatljiv.

Kakva je atmosfera u studiju kada su kamere ugašene, kako je raditi sa Stipom Pletikosom? 
Stipe Pletikosa je sjajna osoba i to je početak i kraj priče. S takvima je najlakše pa iskreno uživam. Ono najvažnije, kad sam ga zvao da dođe raditi sa mnom, želio sam da to bude naša a ne moja emisija i sada sam sretan što je ispalo upravo tako. Gledamo se utorak na PlanetSportu i zajedno slavimo Dinamov ulazak u nogometnu elitu. Živjeli!

Završnu utakmicu Dinamo - Rosenborg 27. kolovoza svi korisnici A1 TV i XPLORE TV usluge moći pratiti besplatno na PlanetSport Promo kanalu uz legendarni nogometni dvojac Joška Jeličića i Stipu Pletikosu. Također, izravni prijenosi svih 120 nogometnih susreta europskih velikana u UEFA Ligi prvaka moći će se pratiti na PlanetSport kanalima.

Sadržaj je nastao u suradnji s A1 Hrvatska

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije