Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na neodređeno

Zbog kaosa vlada prekinula nogometno prvenstvo u Grčkoj!

Ivan Ignatjevič Savvidis
Foto: Twitter
12.03.2018.
u 14:29

Ivan Ignatjevič Savvidis rođen je 1959. godine u tadašnjoj sovjetskoj republici Gruziji. Prema Forbesu, težak je 750 milijuna dolara i zauzima 30. mjesto među najbogatijim Rusima

Grčka je na neodređeno vrijeme prekinula nogometno prvenstvo nakon nemilih scena s utakmice PAOK – AEK koje su šokirale grčku, ali i svjetsku javnost.

"Odlučili smo prekinuti prvenstvo. Natjecanje neće ponovo krenuti dok se ne postigne zajednički dogovor kako bi se krenulo s posve jasnim uvjetima i pravilima", rekao je grčki zamjenik ministra kulture i sporta Georgios Vassiliadis.

Grčka televizija objavila je i kako je državni tužitelj pokrenuo istragu protiv vlasnika kluba PAOK Ivana Savvidisa koji je ušao na teren s pištoljem za pojasom. Traže se još četiri osobe koje su bile uključene u incident u Solunu koji se dogodio u posljednjim trenucima utakmice između klubova PAOK i AEK kada je sudac priznao, a potom poništio pogodak domaćeg sastava.

Cirkus je počeo u 90. minuti utakmice kada je Fernando Varela doveo PAOK u vodstvo 1-0. Sudac Georgios Kominis pokazao je na centar, ali je nekoliko trenutaka kasnije poništio pogodak zbog navodnog zaleđa, ali ne strijelca Varele nego njegova suigrača Mauricija.

 

Igrači kluba PAOK i stručni stožer žestoko su prosvjedovali, a na teren je utrčao i vlasnik kluba Ivan Savvidis koji je za pojasom imao pištolj. U njegovoj pratnji bili su i tjelohranitelji, ali i predsjednik kluba, inače bivši slovački sudac Luboš Michel.

"Gotovi si", vikali su Savvidis i Michel sucu koji je zbog prijetnji prekinuo utakmicu. Uplašeni igrači kluba AEK pobjegli su u svlačionicu, no zanimljivo je da je sudac naknadno priznao pogodak.

"Nakon konzultacija s pomoćnicima, priznao sam gol, ali je Savvidisov upad na teren prekinuo meč", napisao je sudac u izvještaju. Sudac je stadion, ali i Solun napustio uz sudačku pratnju, baš kao i igrači kluba AEK.

Ivan Ignatjevič Savvidis rođen je 1959. godine u tadašnjoj sovjetskoj republici Gruziji. Prema Forbesu, težak je 750 milijuna dolara i zauzima 30. mjesto među najbogatijim Rusima. Vlasnik je najveće ruske duhanske tvrtke "Donskoj Tabak" koja godišnje proizvodi 30 milijardi cigareta.

PAOK je kupio 2012. godine kada je klub bio u bankrotu i to za 11 milijuna eura. U Solunu je kupio i lokalnu televiziju i tri dnevna lista, brojna skladišta, tvornicu duhana, tvornicu mineralne vode, jedan od najluksuznijih hotela u tom dijelu Europe "Macedonia Palace", kao i nekoliko turističkih naselja.

Komentara 6

Avatar titanov sin 2
titanov sin 2
18:08 12.03.2018.

Evo, naši drugovi nikako da shvate da nije isto ako se Vrapčić na grani pokaka ili kad prijeti opći kaos i još je oružje u igri. Politika se nesmije miješati u onaj dio za koji UEFA odgovara. UEFA nije odgovorna za sigurnosno stanje na utakmicama. Lijevi mikro mozgovi hahaha

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
16:15 12.03.2018.

Ma to je čisti uvoz 9 - tka Prijović

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
16:30 12.03.2018.

Sta kaze Uefa, smije li se drzava mjesati u domoljubni nogomet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije