Naslovnica Sport Nogomet

Sindikat policije pita: Zašto se policija boji Zdravka Mamića?

Kada je u pitanju gosp. Zdravko Mamić, svi smo svjedoci toga da policija postupa sa strahom, naknadnim uhićenjem i provođenjem policijskih ovlasti tek kada se digne prašina u medijima, navode u Nacionalnom sindikatu policije
08. travnja 2014. u 13:13 28 komentara 2864 prikaza
Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

Nacionalni sindikat policije nezadovoljan je što su policajci na Poljudu samo mirno gledali fizički obračun Zdravka Mamića i Ive Bege. Predsjednik sindikata Nikola Kajkić u dopisu koji je poslao glavnom ravnatelju policije Vladi Dominiću pita se zašto "policija postupa sa strahom" kad je u pitanju izvršni predsjednik Dinama.

"Razvidno je da su policijski službenici propustili primijeniti policijske ovlasti, bez obzira na njihovo zvanje i funkciju, s ciljem sprječavanja prekršaja u konkretnom događaju te ih ne opravdava jesu li bili u službi ili izvan službe.  

Tim više, što je člankom 6. stavkom 2. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima propisano da će policijski službenik i izvan službe poduzeti radnju spašavanja života, zaštitu osobne sigurnosti ljudi i imovine.

Također smo svi svjedoci da, kada je u pitanju gosp. Zdravko Mamić, policija postupa sa strahom i s naknadnim uhićenjem i provođenjem policijskih ovlasti tek kada se digne prašina u medijima. Sjetimo se samo Mamićevog tzv. striptiza u zračnoj luci Pleso pred bivšim načelnikom Policijske uprave zagrebačke koji je prošao nekažnjeno i bez policijskog postupanja. Bi li bilo koji drugi građanin tako prošao, a osobito policijski službenik koji ne bi postupao u takvom slučaju?

Smatramo da u našoj službi nema nedodirljivih, da nema „malih i velikih“ policijskih službenika i da bi za ovakvu istovjetnu situaciju da je riječ o policijskom službeniku bio pokrenut disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 1. i 7. Zakona o policiji zbog neizvršavanja, nesavjesnog, nepravodobnog ili nemarnog izvršavanja službenih zadaća i nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe kada šteti ugledu policije", između ostalog stoji u dopisu.

>> Zdravko Mamić sjedio na Sanaderovom mjestu i fizički se sukobio s Ivom Begom

Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

 • Zir:

  Ovo je strasno, ni u komunizmu se ovakove lazi nisu ovako javno preko novina rasparcavale, nije mene sa stadiona otjerao Mamic, vec skupine divljaka, koje ja ovaj policajac stitio , umjesto da su zavrsili u prdekani!!!

 • Lisabon:

  Ovi policajci stvarno misle da smo mi svi majmuni.Pa nije Mamic nikoga udario u Splitu i to je dokazivo snimkom.I imate priznanje Bege i jos jedne osobe cije ste ime objavili,da su oni udarili Mamica,a kaznjen je Mamic!!!!!!!!Jesu li mjerila ... prikaži još! policije u skladu sa Evropskim?Nisu,jer UEFA kaznjava Dinamo zbog rasizma (BBB vicu Mamicu da je ci..n),kaznjava novcano,praznom tribinom,praznim stadionom,a kod nas u ligi BBB stalno to vicu,a policija ih ne kaznjava!!!!Smrdi li to na nesto?Npr na zavjeru.A ministar policije se smjeska!!!!!!!!!

 • Avatar mileudarcina 1
  mileudarcina 1:

  Da sam ovaj naručeni naslov i javni poziv pučanstvu na linč jednog čovjeka koji griješi u životu kao i svako od nas pročitao u jutarnjem ne bi se nimalo začudio ali u vl...sramota....šta bi sad trebalo, čim mamić izađe iz ... prikaži još!ić izađe iz kuće odmah ga treba ispendrečit da bude kao normalan....svašta....