Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADUT S KLUPE

Žalio se što ne igra u Dinamu, a sada će biti Bjeličin adut za City!

29.11.2019.
u 08:08

Otkako je postao stanovnik Maksimira ljetos, odigrao je samo šest utakmica, skupio tek 525 minuta i u svim tim minutama igrao je lijevog beka

Ruski sudac Karašev kao da je dobro proučio koji igrači Dinama imaju kartone i prijeti im suspenzija, na brzinu je žute kartone pokazao Théophileu i Periću. Na stanu teorija zavjere, no Dinamo je ostao bez dva pouzdana stopera i sad će Nenad Bjelica morati uz Dilavera pronaći nova rješenja, jedno ili dva, ovisno o tome kani li igrati kao dosad u Europi s tri stopera ili će igrati s dvojicom i dva beka u zadnjoj liniji.

Kako bilo, jedno od rješenja bi mogao biti François Moubandje, švicarski reprezentativac koji dosad u Dinamu nije pokazao previše, a nije se baš ni naigrao. Doveden je ljetos da bi pokrio poziciju lijevog beka što mu je i “osnovno radno mjesto” jer Bjelica nije imao puno alternativa za Marina Leovca. Samo dovođenje Moubandjea očito je probudilo Leovca koji je ove sezone igrao jako dobro, doduše ne i u Milanu protiv Atalante. Moubandje mogao biti rješenje iako nije nešto posebno visok, no sa 180 centimetara ne bi trebao biti problem zbog visine protiv napadača Manchester Cityja koji uglavnom igraju “po zemlji”.

Za Švicarsku 21 utakmica

Dinamov prvi izbor pri traženju novog lijevog beka bio je upravo Moubandje.

– On je bio naš prvi izbor, no bilo ga je komplicirano dovesti, igrao je šest godina u francuskoj prvoj ligi, švicarski je reprezentativac, bilo je još zainteresiranih klubova i u jednom trenutku taj je posao stao. Okrenuli smo se drugim rješenjima, ali ni ona se nisu ostvarila i onda smo se ponovno spojili s Moubandjeom i sretni smo što je došao – govorio nam je Nenad Bjelica i spomenuo da može igrati i na stoperskoj poziciji.

Ovaj 29-godišnjak rođen je u Kamerunu, ali je odrastao u Švicarskoj, igrao je u U21 reprezentaciji, a dosad je upisao i 21 nastup za A reprezentaciju koju vodi Vladimir Petković i koji je pomogao Dinamu u dovođenju Moubandjea, a samom igraču nahvalio je i Dinamo i život u Zagrebu.

Otkako je postao stanovnik Maksimira ljetos, odigrao je samo šest utakmica, skupio tek 525 minuta i u svim tim minutama igrao je lijevog beka. Za Dinamo i Bjelicu, ako se odluči za Moubandjea, dobro je što do te utakmice u kojoj će tražiti pobjedu nad Cityjem 11. prosinca plavi imaju dvije utakmice u kojima može isprobati tu opciju, u subotu igraju u Puli kod Istre, a 6. prosinca im dolazi Varaždin.

Moubandje je u Milanu utakmicu gledao s klupe, a sad bi mogao u vatru protiv Cityja. Iako Bjelica ima i drugih rješenja, s obzirom na to da se vraća Moro na poziciju zadnjeg veznog, Ademi može na stopersku poziciju, već je znao krpati tu poziciju kad je plavima trebalo, ima Bjelica i mladog Gvardiola koji je po vokaciji stoper. No činjenica je da je Moubandje prošle sezone igrao u Toulouseu, da je igrao u 22 utakmice, a od toga je sedam puta bio lijevi stoper. Igrao je na toj poziciji i protiv zvijezda PSG-a, na Parku prinčeva Parižani su tijesno slavili s 1:0 pogotkom Edinsona Cavanija u devetoj minuti.

Nije sretan s minutažom

U sedam utakmica dok je Moubandje bio stoper Toulousea je primio 11 pogodaka, upisao pet poraza te jedan remi, u kojem nije primio nijedan pogodak, i jednu pobjedu. Nije to puno primljenih pogodaka s obzirom na to da je Toulouse u francuskom prvenstvu završio na 16. mjestu. Imao bi Moubandje i više nastupa u toj svojoj zadnjoj godini u Toulouseu, no kako nije želio produljiti ugovor, pred kraj prvenstva više ga nisu koristili. Tako je postao slobodan igrač i bez odštete je došao u Bjeličino jato.

No došao je igrati, a igrao je prilično malo i nije baš sretan s time, znamo da je često zapitkivao zašto je to tako. A nije baš morao puno pitati, bilo je dovoljno vidjeti da Leovac igra jako dobro. Bio je dio momčadi koja se osramotila porazom 1:0 u Varaždinu, a zanimljivo je da u ovoj europskoj sezoni nije odigrao ni minute za plave, samo dvaput je bio na klupi, a sve ostale utakmice kvalifikacija i skupine Lige prvaka odgledao je s tribine. Možda je sad vrijeme da pokaže može li biti pojačanje, je li rješenje za Dinamo.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar doog_kool
doog_kool
08:49 29.11.2019.

Leovac je u milanu protiv atalante pokazao koliko je ogranicen. Daleko najlosiji igrac na terenu. Nadam se da ce ovaj moubandje od iduce sezone igrati lijevog beka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije