Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7.6. U LISINSKOM

Zagrebačka filharmonija svira za Dražena na obljetnicu smrti

'20.04.2012., KD Drazen Petrovic, Zagreb - A-1 Liga za prvaka ,10. kolo, KK Cibona - KK Cedevita. Aleksandar Petrovic. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL;'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
31.05.2013.
u 22:22

Na 20. obljetnicu Draženove smrti orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja izvest će djela Mozarta, Haydna i Albinonija uz pratnju zbora Ivan Goran Kovačić

U petak, 7. 6. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, koncertnu sezonu 2012./2013. Zagrebačka filharmonija završit će velikim koncertom u spomen na  košarkašku legendu, umjetnika svog instrumenta, lopte - Dražena Petrovića.

Tog će se dana navršiti točno dvadeset godina od kobnog 7.6.1993.g. kada smo izgubili ovog velikana hrvatske i svjetske košarke. Vrijeme ne možemo vratiti, gubitak ne možemo nadoknaditi, ali možemo se sjećati. Tišinu nastalu njegovim odlaskom Zagrebačka filharmonija ispunit će glazbom.

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i u suradnji sa Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog i Košarkaškim klubom Cibona Dražena će se koncertom u petak prisjetiti njegova obitelj, kolege, suigrači, oni koji su ga poznavali, pratili njegov rad, cijenili kao velikog igrača i velikog čovjeka.

Orkestar Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja izvest će djela Mozarta, Haydna i Albinonija koja će uz pratnju zbora Ivan Goran Kovačić zvučati još uzvišenije i svečanije sukladno veličini i značenju prigode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije