Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNA UTAKMICA

Zagreb već danas može izboriti osminu finala Lige prvaka, evo što se mora dogoditi za ostvarenje uspjeha

Zagreb: Rukometno prvenstvo Hrvatske, RK Zagreb - RK Osijek
Slavko Midzor/PIXSELL
21.02.2024.
u 12:20

Neće Zagreb moći računati na usluge dva ključna igrača, ali i bez njih uspjeh nije nemoguće ostvariti

Rukometaši Zagreba danas gostuju kod norveškog Kolstada (18.45 sati) u ključnoj utakmici za prolaz u osminu finala Lige prvaka. Naime, Zagreb uoči večerašnje utakmice ima bod prednosti nad norveškom ekipom i pobjeda, pa čak i neodlučen rezultat značio bi da će hrvatski prvak biti među 16 najboljih ove sezone u Ligi prvaka. Prvi međusobni susret ovih dviju momčadi završio je u korist Zagreba koji je u Areni slavio s nevjerojatnih 11 pogodaka razlike. Nažalost, Andrija Nikolić, trener Zagreba, neće moći računati na dva ključna igrača – Zvonimira Srnu i Luku Lovru Klaricu koji su ostali u Zagrebu zbog ozljeda. Bez njih dvojice bit će jako, jako teško protiv Sagosena i ostatka društva iz Kolstada.

Moramo im zaustaviti trku

– Vjerujem da smo spremni. Po povratku iz Danske trenirali smo svaki dan bez odmora. Svjesni smo važnosti utakmice, znamo da nam pobjeda nosi prolaz dalje i stoga smo maksimalno fokusirani. Izostanak Srne i Klarice težak je udarac za nas, ali nam je i motiv više da mi ostali nadomjestimo njih dvojicu i da pokažemo da ovaj klub ima širinu i kvalitetu. Što se tiče naše pobjede od 11 razlike u Zagrebu, mislim da to sada ništa ne predstavlja. Ovo je nova polusezona, nova utakmica i treba zaboraviti ono što je bilo prije. Koncentracija nam mora biti na njihovoj trci. To im je forte i na to se moramo usredotočiti. Ako im to zaustavimo, mislim da imamo velike šanse – rekao je Miloš Kos koji će danas morati odraditi svih 60 minuta na mjestu lijevog vanjskog pucača s obzirom na to da nema Srne.

Zagrebašima će ovo biti sedmo gostovanje u Norveškoj. Što se tiče rezultata, nisu bili baš uspješni. Dvaput su gostovali kod Elveruma gdje su jednom izgubili (25:30) i jednom igrali neodlučeno (30:30). Dvaput su gubili od Sandefjorda (24:25 i 26:28), a dvije jedine pobjede u Norveškoj ostvarili su kod Fyllingena (29:22) i Runara (29:24).

– Osim Srne i Klarice koji su se ozlijedili protiv Aalborga, mogu reći da je ostatak ekipe u dobrom stanju. Poraz u Danskoj bio je težak, ali nakon njega skupili smo glave, sjeli i porazgovarali i mislim da ćemo iz ovoga izaći samo jači. U Trondheim se idemo baciti na glavu, dati 150 posto svega što imamo jer želimo nagraditi sami sebe i kapitalizirati sve ono dobro što smo napravili jesenas. Protiv Aalborga smo imali loš dan, ja pogotovo. Međutim, vjerujem da je to iza nas i da ćemo u srijedu biti bolji. Očekujem svoju bolju partiju i da pomognem ekipi da ostvarimo željeni cilj. Želim svojim suigračima dati dodatni vjetar u leđa, pogurati ih prema pobjedi i olakšati im posao svojim obranama. Izostanak ove dvojice nam smanjuje mogućnost rotacije što je veliki problem, ali nećemo tražiti alibi već idemo gore uzdignutih glava ući u jedan pravi fajt s Norvežanima, uvesti ih u nervozu i uzeti bodove – rekao je Matej Mandić, vratar Zagreba.

Mandić se sjeća 16 obrana

Mandić ima 39,4 posto uspješnih obrana u hrvatskoj ligi i među pet je najboljih vratara u Ligi prvaka, sa 113 obrana i 33 posto uspješnih obrana. Vratar Zagreba jako se dobro sjeća prve utakmice protiv Kolstada u zagrebačkoj Areni kada je Zagreb uvjerljivo slavio s 31:20, a on je imao 16 obrana (47 posto uspješnih obrana).

– Ovo će biti potpuno drugačija utakmica od one koju smo igrali kod kuće. Kolstad će imati dodatni motiv pobijediti nas nakon što smo ih uvjerljivo pobijedili. Bit će jako teško svih 60 minuta. Oni se također bore za prolazak u osminu finala – zaključio je Mandić.

Do kraja igranja u elitnoj skupini uz Kolstad Zagrebu su ostale još utakmice doma protiv PSG-a i u gostima kod Kiela.

Ključne riječi

Komentara 1

US
Uvijek SPREMAN
18:33 21.02.2024.

bez Srne i Klarice bit če teško ali želim svu sreću jel onako lošu tekmu kao zadnju ili ono sinoć Nexe protiv Gorenja nemožeš 2 puta ponoviti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije