Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Zagreb među 10 elitnih klubova, ali sada čekamo konkretan rezultat

24.06.2021.
u 22:00

“Plinari” su rekorderi po broju nastupa u Ligi prvaka, odnosno bivšem Kupu prvaka. Sudjeluju od 1991. godine i samo jednom nisu igrali

Europski rukometni savez zaprimio je 22 zahtjeva od klubova koji žele u novoj sezoni igrati u elitnoj Ligi prvaka. Od tih 12 klubova, deset je sigurno da će igrati, dok će 12 klubova biti na čekanju i od njih će samo šest dobiti pozivnicu. Za hrvatski rukomet je sjajna vijest da je među deset sigurnih PPD Zagreb. “Plinari” su rekorderi po broju nastupa u Ligi prvaka, odnosno bivšem Kupu prvaka. Sudjeluju od 1991. godine i samo jednom nisu igrali, kada su bili suspendirani. Naravno, svi pamte dva naslova prvaka zagrebaša 1992. i 1993. godine. Zagreb je pored ta dva naslova još četiri puta igrao u finalu i triput gubio od Barcelone i jednom od Elgorriage.

PPD će se pojačati

Pored PPD Zagreba sigurni sudionci za sljedeću sezonu još su danski Aaalborg, španjolska Barcelona, francuski PSG, njemački Kiel i Flensburg, mađarski Pick Szeged, makedonski Vardar, poljski Kielce i portugalski Porto. Na čekanju su bjeloruski Meškov, danski GOG Handbol, francuski Montpellier, mađarski Veszprém, poljska Wisła, norveški Elverum, portugalski Sporting, rumunjski Dinamo iz Bukurešta, slovensko Gorenje, švicarski Kadetten, švedski Savehof i ukrajinski Motor.

Konačna odluka o svim sudionicima bit će donesena 28. lipnja. Tri dana prije, čelnici EHF-a će se sastati i odrediti prijedloge za šest preostalih sudionika na temelju nekoliko kriterija – dvorana, navijači, prethodni rezultati, TV prava... Njemačka je jedina zemlja s dva sigurna sudionika u skupnoj fazi, zahvaljujući tome što se njihov Savez nalazi na prvom mestu EHF-ove rang-liste nacionalnih prvenstava. Nakon „zatvaranja kruga“, ždrijeb za skupnu fazu bit će održan 2. srpnja u Beču.

No, da bi zagrebaši ostali među sigurnim sudionicima i 2023. godine, morat će u novoj sezoni napraviti konkretan rezultat. U prijevodu to znači da će morati biti među osam jer će u suprotnom bodovno ispasti iz privh deset.

Ivica Obrvan, trener “plinara” imat će u novoj sezoni ipak puno jaču momčad nego ove sezone kada u skupini Lige prvaka nije osvojen niti jedan bod u 16 utakmica. Sigurno je da će velika pojačanja biti nekadašnji reprezentativci Hrvatske, iskusni igrači koji su godinama igrali u inozemstvu poput Muse, Čupića, Gojuna, F. Ivića...

I Podravka sigurna

Što se tiče Lige prvakinja, ukupno 20 klubova iz 13 različitih nacija prijavilo se za novu sezonu. Baš kao i PPD Zagreb, i rukometašice Podravka Vegete su među deset sigurnih sudionica. Uz hrvatske prvakinje među deset sigurnih još su danski Odense, francuski Brest, njemačka Borussia, mađarski Gyor i Ferencváros, crnogorska Budućnost, norveški Vipers, rumunjski Bukurešt i ruski CSKA. Na čekanju su Esbjerg, Metz, Bietigheim, Storhamar, Baia Mare, Rostov-Don, Banik, Krim, Savehof i Kastamonu.

Na temelju EHF rang-liste timovi iz osam najboljih zemalja registrirani su kao nacionalni prvaci; makedonski prvaci nisu predali registraciju. Sudjelovanje ovih 10 momčadi, među kojima je i branitelj naslova Vipers Kristiansand iz Norveške, sada mora samo odobriti EHF-ov Izvršni odbor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije