Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET

Dominacija – ‘plinari’ uzeli 56 od mogućih 58 domaćih trofeja

21.06.2021.
u 08:16

– Nemamo baš puno vremena za odmor, možda dvadesetak dana, jer moramo ranije početi s pripremama zato što nas u kolovozu očekuje četvrtfinale SEHA lige protiv skopskog Vardara – zaključio je Obrvan

Rukometaši PPD Zagreba završili su sezonu dvostrukim slavljem. Nakon što su 29. put osvojili naslov prvaka Hrvatske, i to od mogućih 29 puta, jučer su u Poreču 27. put osvojili kup. Dva preostala kupa krase vitrine Metkovića. Zagrebaši su u finalu pobijedili Nexe s 26:21, nakon puno bolje igre u drugom poluvremenu.

Nikad dulja sezona

– Hvala Bogu da je ova sezona završila. Za nas je završila super, s dva osvojena domaća trofeja. Nije bilo normalno izdržati velik broj prekida zbog pandemije, koji su počeli još tamo od veljače. Moram čestitati i Našičanima koji su odigrali sjajnu utakmicu u trenucima kada smo jedni i drugi energetski bili potpuno iscrpljeni. Ovo je bila najdulja sezona u povijesti hrvatskog rukometa. Što se tiče same utakmice, bilo je puno pogrešaka na obje strane. Da smo pobijedili i s jednim golom razlike, čestitao bih svojim igračima. Na kraju je bilo plus pet i mislim da je naša pobjeda potpuno zaslužena – rekao je Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba.

I jedni i drugi ušli su oslabljeni u utakmicu. Našičanima je puno nedostajao Janko Kević koji se ozlijedio na treningu uoči polufinala, a već dulje vrijeme nema ni Tomija Vozaba i Rodina, dok je zagrebašima nedostajao Klarica.

– Nemamo baš puno vremena za odmor, možda dvadesetak dana, jer moramo ranije početi s pripremama zato što nas u kolovozu očekuje četvrtfinale SEHA Gazprom lige protiv skopskog Vardara – zaključio je Obrvan.

Pobjedom u finalu Kupa protiv Nexea rukometaši PPD Zagreba zaključili su jednu od najtežih sezona u svojoj povijesti. Sezona, koju je na klupi započeo Igor Vori, potom nastavio Vlado Šola, da bi je kraju priveo Ivica Obrvan, u prvom je redu bila obilježena nizom prekida, karantena, odgoda utakmica i ostalih pojava vezanih za širenje globalne pandemije koronavirusa. U takvim uvjetima nikome, pa tako ni zagrebašima, nije bilo lako zadržati formu, igrati i biti u iole natjecateljskom ritmu. Pa ipak, nešto slabiji nastup u EHF Ligi prvaka najbolji su hrvatski rukometaši uspjeli nadomjestiti plasmanom u četvrtfinale SEHA Gazprom lige (na rasporedu u drugoj polovici kolovoza), kao i osvajanjem dva domaća trofeja.

Našičani su odlično odigrali prvih 30 minuta, imali su dvaput vodstvo od plus dva, završili s minus jedan na poluvremenu. No u nastavku je Zagreb brzo poveo s četiri razlike i tu prednost održavao je do kraja utakmice.

Tamše svima čestitao

– Čestitam svim sudionicama završnog turnira, posebno mojim igračima koji su dali sve od sebe u finalnoj utakmici. Teško je “ispuhane balone” natjerati da daju sve od sebe, ali igrači su zaista dali maksimum u ovom trenutku. Zagreb je bio malo bolji, pokazali smo u prvom poluvremenu da znamo igrati rukomet. Teško je u četiri mjeseca tako puno dizati formu. Sezona je bila dobra, a bila bi još bolja da smo osvojili barem jedan trofej – zaključio je Branko Tamše, trener Našičana.

Dugačka, produžena, administrativno prekidana sezona ostavila je traga na momčadi Nexea. Uoči završnog turnira Kupa Hrvatske ozlijedila su se čak četiri igrača. Nije bilo Aleksandra Bakića, Matea Rodina, vratara Mihaila Radovanovića i iskusnog Janka Kevića, što je od svega bio i najveći hendikep za “gromove”. Ovakve utakmice kao stvorene su za iskusne španere kao što je Kević. Trinaestu godinu zaredom Nexe je viceprvak Hrvatske i četvrti put osvojili su drugo mjesto u Kupu Hrvatske. Mali pehar primio je i podigao kapetan momčadi Marko Mrđenović, kojemu je to bila i posljednja utakmica u karijeri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije