Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKAD JAČI Hrvatski prvak u svojim redovima ima najboljega igrača, strijelca i trenera svjetskoga prvenstva

Zagreb kao favorit rukometne Lige prvaka

04.02.2009.
u 09:13

Rukometna groznica trest će Zagreb i nakon svjetskoga prvenstva. Već 14. veljače nastavlja se Liga prvaka, u kojoj RK Croatia osiguranje iznenada postaje jedan od pritajenih favorita.

Hrvatski prvak, koji će u drugom krugu LP-a igrati u skupini s francuskim Chamberyjem i slovenskim Celjem, u svojim redovima ima cijelu paletu medaljaša s netom završenog SP-a.

Zagreb CO ima najboljega trenera svijeta Linu Červara, najboljega igrača svijeta Igora Vorija, najboljeg strijelca SP-a, fenomenalnoga Kiru Lazarova, te još čak osam vlasnika svjetskoga srebra: čarobnjaka Balića, bombardera Duvnjaka, ministra obrane Špoljarića, zatim braću Tončija i Josipa Valčića, ljevorukog diva Marka Kopljara, te “autohtona hrvatska” krila, Hrvatina i Horvata.

Ne zaboravimo da su tu i Slovenci Škof i Backovič te Ljubo Vukić i Mirza Džomba.

Chambery s Narcisseom
Takav skup zvijezda sa SP-a ima samo još superjaki Hamburger SV: Francuza Guillaumea Gillea, Nijemce Bittera, Hensa i Jansena, Poljaka Krzysztofa Lijewskog, te našega Blaža Lackovića.

RK Croatia osiguranje trenutačno je jedna od pet neporaženih momčadi Lige prvaka, uz Kiel, Ciudad Real, HSV i Rhein-Neckar Löwen. Naš prvak u drugi je krug prenio dva boda, iz dva remija s Löwenom, i, po svemu sudeći, za ulazak u četvrtfinale tući će se s Chamberyjem, koji ima četiri boda. Prvi sudar je 14. veljače u zagrebačkoj Areni, a uzvrat 28. veljače u Francuskoj.

Chambery, u kojemu je nekada branio Vlado Šola, predvodi sjajni Daniel Narcisse, naš krvnik iz finala SP-a. Tu su još dva francuska reprezentativca, Guillaume Joli i Xavier Barachet.

Rad u klubu s plejadom svjetskih zvijezda za Červara možda se čini najlakšim poslom na svijetu, ali on je, uz zahtjevnoga šefa kao što je Zoran Gobac, istodobno i veliki teret.

Od stručnjaka s takvom reputacijom imperativno očekuje se prodor u europski vrh. Bilo bi i vrijeme, jer Lino Červar još nema niti jedan europski klupski trofej. Najveći uspjeh mu je finale Kupa pobjednika kupova 2005. godine, dok u Ligi prvaka nikada nije otišao dalje od četvrtfinala.

Zadnji poraz još 2007.
Najveći hendikep u odnosu na bogate njemačke i španjolske klubove je nedostatak jakih utakmica. Zahvaljujući moćnom Gopcu, RK CO pokupio je sve najbolje igrače iz hrvatske lige i učinio je potpuno nezanimljivom. Trening-utakmice dvaju Zagrebovih garnitura u Kutiji šibica jače su od bilo kojega ligaškoga sraza.

RK CO posljednju je ligašku utakmicu izgubio u travnju 2007. godine, kada je tata Duvnjak s Osijekom pobijedio sina Domagoja u Kutiji šibica 39:38. Sljedeću će možda izgubiti kada Domagoj Duvnjak bude sportski direktor.

Tražimo li prednost našega prvaka, onda je to mladost i svježina. Dok, primjerice, Nijemci već ovaj vikend nastavljaju Bundesligu, rukometaši Croatije osiguranja u četvrtak odlaze na pripreme u Poreč. Odgodili su ligašku utakmicu s Nexeom i pripremaju se samo za Chambery.

Od ostalih hrvatskih reprezentativaca, u Ligi prvaka još igraju Mirko Alilović, Denis Buntić i Damir Bičanić s Ademarom, Venio Losert s Barcelonom, te Petar Metličić sa Ciudad Realom.

Osim spomenute trojke iz Chamberyja i G. Gillea iz HSV-a, zlatni Francuzi imaju još čak osam predstavnika: Karabatića i Omeyera (Kiel), Dinarta, Abaloa i Fernandeza (Ciudad Real), Abatija, Karabouea i Guigoua (Montpellier).

Ciudad brani naslov
Aktualni pobjednik Lige prvaka je španjolski Ciudad Real, a Croatia osiguranje prošle je godine zaustavljena nadomak polufinala. U izlučnoj skupini ostala je iza moćnoga HSV-a.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije