Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGO kolo EuroKUPA

Zadrani slavili u Litvi, fantastičan Stipčević

Rok Stipčević
Dino Stanin
01.12.2009.
u 20:48

Junak pobjede nad litavskim Šiauliaijem bio je Rok Stipčević koji je postigao 27 koševa i imao pet asistencija.

Pobjedom 95:91 kod litavskog Šiauliaija košarkaši Zadra “izbrisali” su startni poraz u skupini C Eurocupa (Aris slavio u Višnjiku 73:68) i u 2. kolu omjer pobjeda i poraza popravili na 1:1.

Zadrani su na poluvrijeme otišli s ugodnom prednošću (52:43), ali su u posljednjoj minuti susreta u dva navrata dopustili domaćinu da im se primakne i na samo dva poena razlike. Ipak, kod 91:89 precizan je bio Ružić, dok je kod 93:91 pobjedu potvrdio Car.

Apsolutni junak susreta bio je Rok Stipčević sa 27 poena i pet asistencija, dok je s druge strane najbolji bio Deividas Gailius sa 14 ubačenih koševa i pet uhvaćenih lopti.

Charleroi je upisao i drugi poraz u natjecanju, ovaj puta kod Türk Telekoma koji je slavio 91:67. Za belgijsku je momčad Jure Lalić postigao pet poena, uz dva skoka, dok je bivši igrač Šibenika i Zagreba Dwayne Broyles ubacio 19.

Spomenimo i sjajnu predstavu Mire Chatmana za Beşiktaş. Odigrao je kompletnu minutažu susreta koji je rasplet dobio nakon produžetka, te u pobjedu turske momčadi utkao 35 poena i osam asistencija zaradivši tako indeks valorizacije 42.

Eurocup, 2. kolo:

Skupina C

Šiauliai - Zadar 91:95

Aris - Hapoel Jeruzalem (kasnije)

Redoslijed: 1. Zadar 1-1, 2. Hapoel Jeruzalem 1-0, 3. Aris 1-0, 4. Šiauliai 0-2

Skupina D

Beşiktaş - Telekom Bonn 102:98, produžetak

Joventut - UNIKS (kasnije)

Skupina E

TürkTelekom - Charleroi 91:67

Bilbao Basket - Spartak Sankt Peterburg (kasnije)

Skupina F

Dinamo Moskva - Cholet 64:72

Benetton - Crvena zvezda (kasnije)

Skupina H

Nymburk - Ventspils 79-57

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije